Educació

​Bargalló posa en valor les escoles rurals des d'Osona

El conseller d'Educació visita Els Castanyers de Viladrau i l'institut escola Mossèn Cinto

per Osona.com , 8 de febrer de 2021 a les 10:55 |
Bargalló durant la visita a Viladrau | Difucor
El conseller d'Educació, Josep Bargalló, va visitar el divendres passat l'escola Els Castanyers de Viladrau i el nou institut escola Mossèn Cinto de Folgueroles. Durant la visita a Viladrau, va posar en valor la importància de les escoles rurals de Catalunya com a transmissores de la seva experiència i com a font d'innovació educativa.

"L'experiència de les ZER és de més de 30 anys i és absolutament positiva. Ha permès mantenir l'escola en zones rurals, i que sense aquesta fórmula, les escoles de molts pobles s'haguessin tancat. Molts dels projectes d'innovació de les escoles de Catalunya han nascut a les escoles rurals, gràcies a la tasca dels mestres" declarava Bargalló.


D'altra banda, apuntava que hauran d'afrontar nous reptes, i que després de 30 anys, "s'ha de donar una nova ullada al sistema d'organització de les ZER, perquè ha canviat la demografia, el transport, la manera de comunicar-se". "La voluntat és no tancar cap escola rural i obrir-ne algunes de les que estaven tancades", afegia.

Els Castanyers és una escola rural que forma part de la Zona escolar rural (ZER) Guilleries. Té 90 alumnes matriculats d'infantil i primària i participa en diferents projectes pedagògics, molts d'ells relacionats amb l'entorn natural del Montseny on està ubicat el centre.


Posteriorment, el titular d'Educació va anar a Folgueroles i va visitar el nou institut escola Mossèn Cinto. El centre, constituït com a institut escola aquest curs 2020-2021, té una matrícula de 253 alumnes entre P3 i 1r d'ESO, i el curs que ve oferirà el 2n curs de secundària obligatòria. El centre forma part de la Xarxa de competències bàsiques i desenvolupa projectes com el Pla lector.

Durant les visites es va reunir amb els dos alcaldes dels municipis: Noemí Bastias de Viladrau i Xavier Roviró de Folgueroles.
 

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació