Vic engega els pressupostos participatius de la zona de la Vella amb 200.000 euros

Els veïns dels barris del Remei, el Sucre, carrer Sant Pere, part del centre històric i Sentfores-La Guixa, poden fer propostes fins al març

La plaça de Gaudí de Vic, en una imatge d'arxiu
La plaça de Gaudí de Vic, en una imatge d'arxiu | Carles Fiter
Osona.com
08 de febrer del 2021
Aquest dilluns comença la campanya dels pressupostos participatius a la zona de la Vella. Formen part d'aquest espai els barris del carrer Sant Pere, del Remei, del Sucre, part del centre històric i Sentfores-La Guixa. En total es destinaran 200.000 euros del pressupost de l'Ajuntament, 50.000 més respecte a la darrera edició que es va fer en aquesta zona.

Aquesta és la sisena edició dels pressupostos participatius i la segona a la zona de la Vella. Cada any es porten a terme en una de les tres parts amb les quals està dividida la ciutat per la Festa Major: zona verda (Merma), negra (Vella) i vermella (Nen).

Cronologia dels pressupostos

- Poden participar-hi -votant i fent propostes-, tots els veïns de la zona negra de la Vella, de 16 anys o més, a més de serveis, escoles i entitats amb seu a la zona en qüestió.

- Les propostes de millora es poden fer per telemàticament o presencialment entre els mesos de febrer i març. Llavors es posaran a debat en dues taules, que serviran per agrupar, millorar i filtrar.

- Entre els mesos d'abril i fins a juliol es concretaran i valoraran econòmicament els projectes per part dels tècnics municipals dels departaments implicats. Així, es definirà un projecte orientatiu per poder quantificar econòmicament el seu cost.

- El setembre s'exposaran totes les propostes perquè la ciutadania de 16 anys o més empadronada a la zona les pugui votar.
 

Consulta els requisits que han de complir les propostes.

 

Arxivat a