Coronavirus

L'Agència de Salut Pública reforça el seguiment de la Covid a la Catalunya Central amb 55 nous gestors

L'ens ja treballa des de la nova seu situada a la quarta planta de l'antic Hotel Pere III a Manresa

per Osona.com , 7 de febrer de 2021 a les 09:55 |
L'espai de treball a la subdirecció general de l’Agència de Salut Pública a Manresa | ICS Catalunya Central
L'Agència de Salut Pública ha reforçat l'equip de seguiment dels casos positius de Covid-19 a comarques centrals amb 55 nous gestors. Se sumen a la quarantena de persones que s'han incorporat a l'equip de vigilància epidemiològica des del juny passat. A més a més, des d'aquest dilluns l'agència ja treballa a la nova seu situada a la quarta planta de l'edifici de l'antic Hotel Pere III a Manresa. Fins ara ocupava el número 7 de la Muralla del Carme, al número 7 (primera i cinquena plantes) compartint edifici amb el Servei Català de Salut. El trasllat feia més d'un any que es gestava però es va posposar per l'emergència sanitària. Ara, finalment, s'ha fet efectiu i ha permès incorporar nous professionals.

Segons ha explicat la subdirectora de Salut Pública a la Catalunya Central, Imma Cervós, des de fa un any "s'han incorporat de manera gradual més persones a l'equip de vigilància epidemiològica". Primer van ser vuit persones el juny passat, després 32 enquestadors per a conèixer millor el comportament epidemiològic a la Catalunya Central de la pandèmia, i ara els 55 gestors de casos per fer el seguiment dels positius.


A la nova seu hi haurà la Subdirecció general de l'agència juntament amb el Servei de Protecció de la Salut i Seguretat Alimentària, el Servei de Promoció de la Salut i Prevenció de la malaltia, el Servei de Vigilància Epidemiològica i el Servei d'Administració i Suport Territorial.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya s'ordena en demarcacions territorials, anomenades Serveis Regionals, que disposen d'una dotació de recursos humans i econòmics per acomplir les activitats de salut pública en cada territori.


Cada servei regional s'organitza en diversos equips territorials de salut pública (ETSP) formats per un conjunt de professionals que s'encarreguen de tasques de promoció de la salut i la protecció de la salut, la prevenció de la malaltia i la vigilància epidemiològica de la salut pública. Ho fan d'una manera integrada i coordinada amb els recursos locals municipals de salut pública, amb els equips d'atenció primària de les àrees bàsiques de salut, amb les unitats de medicina preventiva i salut laboral pública dels hospitals on n'hi hagi, i amb els altres serveis relacionats en aquest àmbit.

A la Catalunya Central, l'equip de la Subdirecció que ara es trasllada a la nova seu, també coordina els Serveis de Salut Laboral de la Catalunya Central, ubicat a a l'edifici d'Althaia. Concretament, dirigeix els Equips Territorials les subseus de Salut Pública a Manresa, com és el Servei de Salut Pública al Solsonès, Bages, Berguedà i Anoia, al CAP Bages on actuen principalment en àmbits de seguretat alimentària i ambiental en indústries alimentàries i establiments.

També des de la nova seu a Pere III es dirigeixen les actuacions de Salut Pública a l'Anoia, amb una oficina a Igualada, així com una oficina a l'Hospital de Sant Bernabé, amb l'equip que treballa a Solsonès i Berguedà. També hi ha un espai a Vic del Servei de Salut Pública a Osona.

Altres notícies que et poden interessar
 


 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació