JxCat i ERC se les tenen a Vic per un canal de Whatsapp

Els republicans portaran el síndic l'eina que es va reaprofitar per donar informació de l'Ajuntament a través del canal partit en temps de Covid

Anna Erra (JxCat) i Maria Balasch (ERC) en imatges d'arxiu
Anna Erra (JxCat) i Maria Balasch (ERC) en imatges d'arxiu | Osona.com
04 de febrer del 2021
Actualitzat a les 10:03h
L'alcaldessa de Vic Anna Erra (JxCat) i la portaveu d'ERC Maria Balasch se les van tenir aquest dilluns al ple per un canal de Whatsapp. Durant el torn de precs i preguntes, Balasch va acusar el govern de fer servir un canal de l'Ajuntament com a canal de partit. "La gent s'hi va apuntar per tenir informació de la ciutat i s'ha convertit en un canal de publicitat de JxCat", criticava la regidora. Per això, avançava que portarien al Síndic de Greuges municipal aquest fet perquè se n'investigués l'ús. 

"Celebro que li ho portin perquè així quedi clar", etzibava Erra, per la seva banda. L'alcaldessa va respondre-li que sempre ha estat un canal de partit. "Amb la precipitació del tancament del 13 de març, ens va semblar oportú començar a donar informació del coronavirus", explicava, remarcant que "ràpidament", el 15 de març es va obrir un grup de Telegram de l'Ajuntament, "on s'envia tota la informació". "Més endavant, des del canal del partit ja es va enviar un missatge explicant que a partir de llavors es deixaria de donar informació sobre el coronavirus i tornaria a ser només de l'Anna Erra i el seu equip", afegia l'alcaldessa. En aquest sentit remarcava que "qui hi entra, sap on ho fa". "És un canal de partit que per entrar-hi calen dues confirmacions", concloïa.

Balasch va demanar perquè en aquest canal hi havien apartats de l'Ajuntament -com tràmits o bústia ciutadana-. La republicana va reiterar que ho portaran al síndic de Greuges, que "decideixi sobre aquesta utilització fraudulenta". Veurem que hi diu el síndic. Es pot recuperar la conversa a partir de 1h17'.



 
Arxivat a