Literatura

Grup 62 publica sis noves edicions de l'obra de Miquel Martí i Pol

Els volums inclouen un total de nou títols i recorren trenta anys de la trajectòria poètica de l'autor

per Osona.com , 3 de febrer de 2021 a les 17:25 |
Miquel Martí i Pol octubre del 1985 | Josep M. Montaner
Edicions 62 ha publicat sis noves edicions de l'obra poètica de Miquel Martí i Pol (Roda de Ter, 1929 – Vic, 2003). L'editor Jordi Cornudella ha remarcat que durant les tres últimes dècades del segle XX Martí i Pol va ser una de les veus "més escoltades" de la poesia catalana, i disset anys després de la seva mort, continua sent un poeta de "gran importància", pel pes que té en la tradició, i de plena vigència, perquè "els seus versos encara tenen molt a dir-nos". 

És per això que l'editorial proposa de nou la lectura a través d’un seguit de recuperacions. "Comencem amb sis volums que inclouen un total de nou títols i recorren trenta anys de la seva trajectòria poètica", ha detallat. Les noves edicions incorporen, quan n’hi havia, textos explicatius de l’autor sobre els seus llibres i altres materials complementaris.


Les sis edicions

La primera de les edicions és L'àmbit de tots els àmbits, amb un pròleg de Salvador Espriu, en "una proposta poètica de reconstrucció nacional encara vigent". També el Llibre de les solituds que inclou una conferència de l’autor sobre el seu llibre, en una obra "contra l’individualisme ferotge" que domina la societat i que parla de les solituds amoroses, socials, polítiques, de comprensió, de convivència i de classe.


La tercera edició és Suite de Parlavà seguit d’algú que espera amb una nota de l’autor, i que és un "díptic capvespral" amb la serenitat de la plena maduresa. La quarta inclou Vint-i-set poemes, Cinc esgrafiats a la mateixa paret i Llibre dels sentits, amb notes de l’autor. "En un dels moments més intensos de la seva poesia, Martí i Pol s’acara a la malaltia, la proximitat de la mort, la solitud i la limitació progressiva del seu espai", explica l'editorial.

La cinquena edició serà Crònica de demà, amb "la consciència de l’avui com a fonament de l’optimisme pel futur". Finalment, la sisena edició serà Un hivern plàcid, un dels llibres cabdals de Martí i Pol: assumir la tristor per fer front a la maltempsada.
 

Grup 62 treu sis noves edicions de l'obra de Miquel Martí i Pol

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació