Un de cada quatre dels escollits a una mesa electoral d'Osona demana no anar-hi

Segons dades de la Junta Electoral de Vic, 481 persones han presentat al·legacions

Jornada electoral al Salarich de Vic, el passat 21 de desembre de 2017
Jornada electoral al Salarich de Vic, el passat 21 de desembre de 2017 | Sergi Cámara
03 de febrer del 2021
Actualitzat a les 12:55h
Pocs dies abans de les eleccions del 14 de febrer, un total de 481 persones escollides per anar a una mesa electoral han presentat al·legacions per no anar-hi, segons dades de la Junta Electoral de Vic a data d'aquest dimecres. Aquesta xifra representa un 27,69% del total dels 1.737 cridats a formar part d'una de les meses.

Cal tenir en compte que no tots els municipis d'Osona formen part de la Junta Electoral de Vic. És a dir, mentre que a la comarca hi haurà un total de 200 meses, de la Junta Electoral de Vic, n'hi haurà 195.

Cada mesa ha de tenir un president i dos vocals, així com dos suplents per a cada lloc. Això representa un total de 1.755 escollits per formar part d'una mesa, entre titulars i suplents.

Una comarca, quatre juntes electorals diferents

Dels 50 municipis d'Osona, n'hi ha set que formen part d'altres zones. Es tracta d'Alpens, Lluçà, Prats de Lluçanès i Sant Martí d'Albars, que pertanyen a la Junta Electoral de Berga; Espinelves i Viladrau, de la Junta Electoral de Santa Coloma de Farners; i Vidrà, de la Junta Electoral de Puigcerdà.

Paral·lelament, hi ha municipis d'altres comarques com Castellcir i Collsuspina, que pertanyen a la zona de Vic. Antigament aquests pobles formaven part del Vallès Oriental i Osona, respectivament, i que des del 2015 són de la comarca del Moianès.


Malgrat que els jutjats de Vic no disposen de xifres respecte als comicis anteriors, les al·legacions s'han enfilat arreu de Catalunya. El termini per poder presentar la reclamació és de fins a set dies a partir del moment que es rep la notificació, i es pot fer al jutjat o de manera telemàtica. En cas que el recurs no sigui aprovat i es decideixi no presentar-se a la mesa el dia de les eleccions es corre el risc que s'obri una investigació que pot acabar a judici.

Arxivat a