Empresa

Més protestes dels treballadors de Girbau per evitar l'ERO

El comitè vol involucrar tots els partits polítics i agents perquè ajudin en la negociació de l'expedient

per Carles Fiter , Vic, 3 de febrer de 2021 a les 09:55 |
Protesta dels treballadors de Girbau durant el mercat a la plaça de Vic | Josep M. Montaner
Els treballadors de Girbau segueixen protestant per evitar l'ERO que afecta 76 persones. Aquest dimarts més gairebé una vintena d'empleats es van passejar pel mercat de Vic per fer ressonar la seva oposició a l'expedient.

A principis d'aquest gener, la companyia va anunciar la presentació de l'ERO per motius econòmics i organitzatius, provocats per la baixada de facturació lligada al descens de les comandes. És un sector que depèn del turisme. Mentre l'empresa hi veu causes conjunturals, el comitè creu que són circumstancials i demanen altres mesures "menys traumàtiques".


En declaracions a Osona.com, la presidenta del comitè Sonia Domínguez explica actualment que segueixen analitzant la documentació i esperen que el proper dilluns -el dia que es reuneixen amb l'empresa- "es pugui avançar més". De moment, estan parlant amb tots els partits polítics i agents de la ciutat perquè els ajudin "en la negociació de l'ERO". Han pogut conversar amb polítics com Oriol Junqueras o Joan Canadell, entre altres. Aquest dijous es reuneixen amb l'alcaldessa Anna Erra.

Precisament, aquest dilluns, tots els partits del ple de Vic van fer front comú per evitar l'expedient. Des del comitè han captat "la bona predisposició" i es mostren "agraïts" a la postura unànime dels partits de la ciutat. En aquest sentit, Domínguez remarca que l'ERO "no només afecta Girbau, sinó a tota la comarca i a tot el teixit industrial". 

Altres notícies que et poden interessar
 


 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació