​Disparen a una manada de gossos perillosos a Centelles després de provocar el caos en una hípica

Els gossos van matar cinc cabres i un poni, mentre que van deixar malferit altre bestiar

Els gossos perillosos al tancat de l'hípica de Centelles
Els gossos perillosos al tancat de l'hípica de Centelles | Cedida
Toni Carrasco
01 de febrer del 2021
Actualitzat a les 23:04h
Caos a Centelles per una manada de gossos perillosos. Des de feia dies, els propietaris d'una hípica i nucli zoològic del municipi havien detectat que els hi desapareixien cabres del corral, amb restes de sang però sense trobar els cossos dels animals.

Aquesta darrera setmana els fets es van precipitar quan el propietari de l'hípica va detectar tres gossos grans dins la seva finca, que atacaven un poni fins a matar-lo. Els tres gossos assilvestrats eren dos mesclats de dogo argentí i un pastor alemany, de més de 50 kg de pes cadascun, i semblava que eren els autors de la massacre dels dies anteriors.

Es va alertar els vigilants municipals, Mossos d'Esquadra i Agents Rurals, que inicialment van optar per instal·lar gàbies-trampa per poder agafar els gossos. No hi va haver èxit i el divendres la manada va tornar a entrar a dins els tancats de l'hípica. En aquesta ocasió els gossos es van encarar als vigilants i propietaris i davant el risc d'un atac, van acabar disparant-los. En defensa pròpia en van haver de matar dos i van ferir el tercer.

Aquest tercer va guiar-los fins al tancat particular d'on s'escapaven i hi havia altres gossos. Es va poder observar que els animals estaven ben alimentats, però no estaven socialitzats. Durant forces nits s'escapaven com una petita manada de gossos salvatges i amb un instint de matar molt perillós.

Sortosament, no s'ha hagut de lamentar cap atac a humans. Tot i això, en total els gossos van matar cinc cabres i un poni. Van malferir un altre poni i un ase en les diverses entrades al tancat en diferents dies.

Dissabte al migdia en una breu nota informativa des de l'ajuntament s'informava que els vigilants municipals de l'ajuntament de Centelles havien estat treballant, de manera conjunta amb Mossos d'Esquadra i Agents Rurals per resoldre "l'alarma social i els incidents que van crear uns gossos". Dissabte al matí la problemàtica va quedar "resolta". També es va acabar el malson per als propietaris.

Paral·lelament, les xarxes socials bullien i des de l'Associació Animalista de Centelles es qüestionaven si es podia haver evitat la mort o no dels animals. Més endavant, però, i després de poder parlar-ne amb l'Ajuntament s'han decomissat la resta de gossos que tenia el propietari.


 

Volem agrair la col·laboració de l'Ajuntament Centelles i la policia local per la implicació i la ràpida resposta en el...

Posted by Associació Animalista de Centelles on Diumenge, 31 de gener de 2021
Arxivat a