Coronavirus

​Les pimes i l'Ajuntament de Vic han reduït el consum d'aigua durant el 2020 per la Covid

El consum domèstic és el que més s'ha incrementat

per Osona.com, 29 de gener de 2021 a les 12:55 |
El consum d'aigua domèstic ha augmentat | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El consum d'aigua a Vic durant el 2020 ha estat molt similar al de l'any anterior, però s'ha repartit de forma diferent a causa del confinament i les restriccions per frenar la Covid-19. Així ho reflecteix l'informe anual d'Aigües Vic, on es pot veure que ha estat molt diferent entre els diversos contribuents domèstics, eventuals, industrials, però sobretot municipals i les pimes.

Precisament, les petites i les mitjanes empreses de la ciutat de Vic han reduït el consum d'aigua en un 18,6% en comparació amb el 2019. Dins aquest grup hi ha companyies molt diferents, entre les quals destaquen els restaurants, els gimnasos o els comerços, que han estat especialment afectats per tancaments temporals o limitacions horàries en la seva activitat.


Per la seva banda, els contribuents industrials, encapçalats per la indústria alimentària, un dels sectors més importants de la ciutat de Vic, ha tingut una baixada poc significativa en el consum (-3,2%).

Un dels consums d'aigua que també ha disminuït ha estat el municipal. El tancament de les escoles, els parcs infantils i jardins de la ciutat i l'anul·lació d'esdeveniments emblemàtics com el Mercat del Ram, el Mercat de Música Viva de Vic o el Mercat Medieval s'ha vist reflectit de manera significativa en el consum d'aigua situant-se un 28,4% menys respecte l'any anterior.


El consum domèstic, el que més creix

El consum domèstic, en canvi, és el que més ha incrementat, concretament un 8,5% més que el 2019. Una pujada que s'atribueix a l'augment de l'activitat i les hores d'estada als domicilis per part de la població. A més, ha fet endarrerir més de dues hores les franges horàries matinals de major consum d'aigua (de les 8 a les 10 del matí).

Altres notícies que et poden interessar
​  

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació