Endesa redueix el temps d'interrupció del servei en cas d'incidències a 15 municipis

La intervenció ha suposat una inversió de prop de 360.000 euros

Un dels nous sistemes d'autocontrol
Un dels nous sistemes d'autocontrol | Endesa
Redacció
28 de gener del 2021
Actualitzat a les 10:01h
 
Endesa, en línia amb el seu Gran Pla de Qualitat i amb la voluntat de preparar la xarxa elèctrica pel futur, ha instal·lat durant el 2020 un total de 20 telecomandaments en centres de transformació d'Osona amb l'objectiu de millorar la qualitat del servei. Els nous dispositius, que han suposat una inversió de gairebé 360.000 euros, permeten reduir en un 20% el temps d'interrupció del servei en cas d'incidències.
 
Aquests sistemes de control remot permeten realitzar maniobres d'operació a distància. Així, des del Centre de Control que Endesa té a Barcelona, es pot accionar a distància els dispositius de les instal·lacions sense haver de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències, ja siguin pròpies o derivades de l'acció d'agents externs. El Centre de Control rep informació que permet detectar i aïllar els defectes que puguin produir-se a la xarxa mitjançant els elements de detecció de pas de defecte. D'aquesta manera s'estalvia temps en la localització d'avaries, amb la conseqüent reducció del temps d'interrupció del subministrament elèctric als clients que s'alimenten d'aquestes instal·lacions.
 
En aquesta fase, els nous equips telecomandats beneficien directament a 15 municipis de la comarca: Folgueroles, Gurb, les Masies de Voltregà, Manlleu, Muntanyola, Orís, Prats de Lluçanès, Roda de Ter, Sant Julià de Vilatorta, Sant Martí d'Albars, Sora, Tona, Torelló, Vic i Vilanova de Sau.