temporal glòria

Retiren definitivament els troncs acumulats al pantà de Sau un any després del Glòria

Les restes vegetals s'han convertit en 50 tones de biomassa que s'han venut a la planta de Sant Pere de Torelló

per Osona.com , 25 de gener de 2021 a les 15:59 |
Retirant les restes vegetals del pantà de Sau | Espai Natural de les Guilleries-Savassona
L'Espai Natural de les Guilleries-Savassona ha completat la retirada dels troncs i restes de vegetació procedents encara del temporal Glòria del 2020 que, amb el temps, s'havien acumulat a les vores de l'àrea d'esplai del pantà de Sau. Les restes recollides s'han estellat i convertit en cinquanta tones de biomassa, que s'han venut a la planta de biomassa de Sant Pere de Torelló

Una retroexcavadora i un camió forestal van extreure les restes vegetals de la zona i les van apilar en un punt accessible per estellar-les i convertir-les en biomassa. L'empresa Gestió Forestal Sostenible SL (GEFOS) és qui ha fet els treballs que han costat 2.110,24 euros. Amb la venda de la biomassa s'han obtingut 950 euros.


Arran del temporal Glòria del gener del 2020, una gran quantitat de material flotant es va acumular en vuitanta hectàrees de l'embassament de Sau. Una gran part d'aquestes restes (1,7 milions de quilograms de troncs i restes de vegetació) ja van ser retirades per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), la qual va invertir 375.000 euros en el projecte.

Amb el pas del temps, però, les aigües han anat dipositant en alguns punts les restes vegetals que havien quedat al pantà després d'aquesta primera actuació. Una d'aquestes zones era l’Àrea d’esplai del pantà de Sau, localitzada a tocar del Club Nàutic de Vic i un dels punts de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona que rep més visites durant tot l’any.

 

Retirant les restes vegetals del pantà de Sau Foto: Espai Natural de les Guilleries-Savassona

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació