Vic dona ajuts de fins a 15.000 euros per rehabilitar pisos buits si es destinen a lloguer

El programa InVic ofereix subvencions per aquells habitatges que estiguin a la borsa de lloguer assequible durant 5 anys

Pisos vells i per rehabilitar de Vic
Pisos vells i per rehabilitar de Vic | Josep M. Montaner
Osona.com
25 de gener del 2021
Fins al 31 de març totes les persones, físiques o jurídiques, de Vic que tinguin un pis buit en desús poden sol·licitar una subvenció de fins a 15.000 euros per rehabilitar-lo amb el compromís que s'inclogui a la borsa de lloguer assequible durant 5 anys. Un 25% de la subvenció és a fons perdut i la resta es cobrarà mitjançant la renda de lloguer. Així, gràcies al programa InVic, si es rep una subvenció de 15.000 euros per fer habitable un pis, l'Ajuntament de Vic en paga 3.750 a fons perdut si el pis es destina durant 5 anys a lloguer assequible.

La regidora d'Habitatge, Susagna Roura, remarca que l'Ajuntament continua ajudant per garantir el dret de l'habitatge i omplir de vida els prop de 2.000 pisos buits que hi ha al municipi. Roura detalla que un cop passat el període de cinc anys el pis reformat podrà entrar al lliure mercat.

Roura recorda que des de l'Ajuntament es continua ajudant a llogar pisos buits beneficiant les dues parts implicades. D'una banda, es garanteix l'accés a l'habitatge; i per l'altra, s'assegura que es cobra la renda pactada durant la vigència del contracte. L'any 2019 l'Oficina Local d'Habitatge va ajudar a tramitar 63 nous contractes de lloguer assequible.
Arxivat a