El CHV es reuneix amb una vintena d'empreses per impulsar projectes d'innovació sanitària

Es volen trobar solucions en grans àmbits com les proves PCR, els EPI, la desinfecció o les TIC

La solució de mobilitat Alexia Clinic, d'Isern Medical, va ser uns dels casos d'èxit presentats a la jornada
La solució de mobilitat Alexia Clinic, d'Isern Medical, va ser uns dels casos d'èxit presentats a la jornada | CHV
Osona.com
25 de gener del 2021
Una vintena d'empreses d'Osona van participar la setmana passada a la Jornada d'Aliances per a la Innovació organitzada pel Consorci Hospitalari de Vic (CHV). La trobada, celebrada en format virtual, va tenir per objectiu potenciar les sinergies entre la institució i el teixit empresarial per generar futurs projectes d'innovació conjunts.

La Jornada es va plantejar com una sessió de treball entre el CHV i les empreses de la comarca per valorar les possibilitats de col·laboració públicoprivada. D'acord amb els interessos de cada companyia, els participants es van dividir en quatre grans àmbits d'innovació que el CHV considera que són clau, tots ells vinculats amb l'actual context de pandèmia: "TIC i Internet de les coses", "Equips de Protecció Individual", "Desinfecció de materials i superfícies" i "Proves PCR" (laboratori).

Segons el director de Serveis del CHV, Jaume Castellano, "la pandèmia ens ha exigit reinventar-nos per fer front a uns reptes exponencials i creiem que compartir amb les empreses les necessitats que hem tingut pot ser una bona manera per compartir també maneres d'avançar i trobar vies de col·laboració".

Per exemplificar les possibilitats de col·laboració, en la jornada també es van donar a conèixer tres casos d'èxit d'innovació conjunta d'hospitals i empreses de Catalunya, com Isern Medical, Girbau i Proquimia, i l'Institut d'Investigació Tèxtil i de Cooperació Industrial de Terrassa.

La Jornada d'Aliances per la Innovació s'emmarca en el projecte "PECT Osona Transformació Social", que promou un creixement intel·ligent, sostenible i integrador a la comarca d'Osona i va comptar amb el suport de Creacció i la Cambra de Comerç.