​La UVic i la UPC s'uneixen per impulsar un nou postgrau en urbanisme i salut

Es tracta del primer programa formatiu de Catalunya i tot l'Estat centrat en les relacions entre la salut i l'entorn urbà

Osona.com
23 de gener del 2021
La Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), a través de la seva càtedra de Salut i Població vinculada a la Facultat de Medicina, i la UPC School han signat un acord de col·laboració per desenvolupar conjuntament el postgrau Urbanisme i Salut: El Planejament Urbanístic com a Eina de Salut. Es tracta del primer programa formatiu de Catalunya i tot l'Estat centrat en les relacions entre la salut i l'entorn urbà amb un enfocament pluridisciplinar i innovador.

El postgrau, que s'iniciarà el mes de març de 2021, té com a director acadèmic Pere Solà, guardonat amb el Premi Catalunya d'Urbanisme 2020 pel Pla d'Ordenació Urbanístic Municipal (POUM) de Vic, pioner en la incorporació de la perspectiva de la salut.

Aquesta col·laboració entre universitats ha donat com a fruit aquest postgrau pioner en abordar el planejament urbanístic com a eina de salut. El programa formarà, des d'una perspectiva pràctica i aplicada, especialistes en la planificació urbana amb una visió transversal de tots els factors urbans que influeixen en el benestar de les persones: des de la mobilitat fins a la biodiversitat, passant pel disseny de l'espai públic.

Actualment, la reflexió sobre les prioritats de l'urbanisme sembla més pertinent que mai, ja que la pandèmia global ha posat en evidència mancances a les nostres ciutats i entorns urbans.