Vic

6.000 euros per a la creació artística a Vic

L'Ajuntament promou la "Beca Ciutat de Vic" amb l'objectiu de fomentar i donar suport a la creació del nou talent

Durant la roda de premsa de presentació de la desena edició de la Beca Ciutat de Vic. | Aj. de Vic
per Osona.com, 22 de gener de 2021 a les 08:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En marxa la desena edició de la "Beca Ciutat de Vic", la convocatòria que aposta per la creació cultural i fer créixer el talent, seguint les prioritats del Pla d'Acció Cultural. Tal com explica l'Ajuntament en una nota, la convocatòria s'obrirà a finals de gener i està dirigida al sector creatiu de les arts escèniques, musicals, arts visuals i audiovisuals, cultura popular i tradicional i en el camp dels videojocs i la multimèdia.

"Volem impulsar les noves generacions que enriqueixen el nostre mapa cultural", remarcava l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, en roda de premsa. En aquest sentit, destacava que en temps gens fàcils, a Vic es continua apostant per la cultura. De fet, el nou Espai ETC esdevindrà un espai de creació en l'àmbit escènic quan torni a obrir les seves portes; i la nova Biblioteca Pilarín Bayés integrarà un espai lab (laboratori artístic i musical) al servei de la ciutadania per potenciar la creació artística.


Erra va destacar que afavoreixen la creació artística "potenciant-la des de la formació i exhibició" amb equipaments que ho permeten com l'Escola d'Art i Disseny, l'ACVic, l'Ateneu amb el Casino o la UVic-UCC, programant en aquesta línia.

Tal com detallava la regidora de Cultura, Susagna Roura, la beca té per objectiu fomentar i donar suport a la creació artística mitjançant l'aportació de recursos per garantir el desenvolupament d'un projecte de qualitat. "Potenciar la creació i la innovació del talent jove és una de les nostres prioritats", assegurava.


La Beca Ciutat de Vic a la creació artística finança el 100% del projecte en fases anterior a la producció, no el procés productiu d'aquest, i s'hi poden acollir persones físiques i jurídiques, i agrupacions de persones. La subvenció dotada en 6.000 euros està dividida en dos pagaments, el 50% quan s'accepta el projecte i el 50% restant quan es finalitza.

Els tràmits de la beca s'hauran de realitzar a través de la seu electrònica on s'hi habilitarà un tràmit específic.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació