1 de 10
Manlleu

Vint denúncies a Manlleu per abandonar trastos al carrer

Les multes per abandonar els residus poden arribar als 3.000 euros

La Policia Local de Manlleu al costat d'uns contenidors | Aj. de Manlleu
per Osona.com, 20 de gener de 2021 a les 09:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En els darrers mesos la Policia Local de Manlleu ha denunciat 20 persones per abandonament de trastos o runa als carrers. Tal com explica l'Ajuntament en una nota, en alguns casos els abocaments s'han fet als afores del nucli urbà i la persona infractora ha estat identificada gràcies a la col·laboració de la ciutadania.

De les 20 denúncies, 18 han estat per abandonament de trastos al costat de contenidors del nucli urbà o deixant-los davant la deixalleria. D'aquestes 18 denúncies, 4 s'ubiquen al barri de Gràcia, 4 al barri de l'Erm i 3 al barri Vilamirosa, la resta entre els barris del Puig, de la Cavalleria i el Dalt i Baix Vila.


L'ordenança de civisme i convivència ciutadana prohibeix abandonar residus fora dels contenidors o en el medi rural, de manera que considera aquesta conducta com a infracció lleu, amb sancions previstes d'entre 100 i 750 euros. En funció del volum i naturalesa dels residus abandonats la sanció podria qualificar-se com a greu o molt greu i arribar fins als 3.000 euros.

El passat juny es va iniciar una campanya "Al carrer, cap trasto", per la correcta gestió dels mobles i trastos vells al municipi. La iniciativa informava sobre diversos aspectes i alhora reforçava les tasques de vigilància davant els abandonaments. Només poden llençar a la deixalleria i l'Ajuntament ofereix un servei de recollida gratuïta a domicili. 

Participació