Vint denúncies a Manlleu per abandonar trastos al carrer

Les multes per abandonar els residus poden arribar als 3.000 euros

La Policia Local de Manlleu al costat d'uns contenidors
La Policia Local de Manlleu al costat d'uns contenidors | Aj. de Manlleu
Osona.com
20 de gener del 2021
En els darrers mesos la Policia Local de Manlleu ha denunciat 20 persones per abandonament de trastos o runa als carrers. Tal com explica l'Ajuntament en una nota, en alguns casos els abocaments s'han fet als afores del nucli urbà i la persona infractora ha estat identificada gràcies a la col·laboració de la ciutadania.

De les 20 denúncies, 18 han estat per abandonament de trastos al costat de contenidors del nucli urbà o deixant-los davant la deixalleria. D'aquestes 18 denúncies, 4 s'ubiquen al barri de Gràcia, 4 al barri de l'Erm i 3 al barri Vilamirosa, la resta entre els barris del Puig, de la Cavalleria i el Dalt i Baix Vila.

L'ordenança de civisme i convivència ciutadana prohibeix abandonar residus fora dels contenidors o en el medi rural, de manera que considera aquesta conducta com a infracció lleu, amb sancions previstes d'entre 100 i 750 euros. En funció del volum i naturalesa dels residus abandonats la sanció podria qualificar-se com a greu o molt greu i arribar fins als 3.000 euros.

El passat juny es va iniciar una campanya "Al carrer, cap trasto", per la correcta gestió dels mobles i trastos vells al municipi. La iniciativa informava sobre diversos aspectes i alhora reforçava les tasques de vigilància davant els abandonaments. Només poden llençar a la deixalleria i l'Ajuntament ofereix un servei de recollida gratuïta a domicili.


Arxivat a