​Vic destina 200.000 euros més per ajudar als comerços afectats per la Covid

Hi poden accedir tant establiments del centre urbà com dels polígons per pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia

Poden accedir als ajuts tant establiments del centre urbà com dels polígons
Poden accedir als ajuts tant establiments del centre urbà com dels polígons | Adrià Costa
Osona.com
19 de gener del 2021
El ple de l'Ajuntament de Vic d'aquest gener va aprovar destinar 200.000 euros del pressupost municipal en ajuts econòmics a comerços i establiments, com gimnasos i centres d'estètica, que s'han vist obligats a tancar per les mesures decretades pel Procicat. D'aquesta manera, s'activarà una segona convocatòria tant per a establiments del centre urbà com dels polígons perquè puguin pal·liar els efectes econòmics. La regidora de Promoció econòmica, Ocupació i Comerç, Bet Piella destacava que això permetrà ajudar de forma "directa i immediata"

El dictamen va prosperar amb els 16 vots a favor de l'equip de govern (JxCat), ERC i PSC. Capgirem es va abstenir perquè, en paraules de Pere Freixa, "acaben beneficiant als grans tenidors per ser massa generalistes". En aquest sentit, va demanar que es fes un seguiment per saber si els ajuts serveixen per mantenir el personal o per fer front al lloguer, entre d'altres.

D'altra banda, al ple també es va aprovar -per unanimitat- la suspensió del pagament de la taxa del mercat setmanal als marxants, de moment, des de gener a juny. Piella va remarcar la necessitat d’eximir el pagament d’aquesta taxa davant les dificultats que tenen els marxants a l’hora de venir als mercats setmanals de dimarts, dissabte i diumenge.

Arxivat a