Els Premis Literaris del Pacte dels Vigatans, cap a València, la Seu d'Urgell i Malla

Els guardons s'han entregat més tard per la Covid-19

Osona.com
18 de gener del 2021
Actualitzat a la 13:25h
Finalment, s'han entregat els premis de la 16a edició dels Premis Literaris del Pacte de Sant Sebastià. El premi especial Llorenç Tomàs ha anat a parar a València amb l'estudi "315 Anys després del Pacte de Sant Sebastià: Encara toquem, cantem i ballem!" de Ferran Navarro, sobre la música del període històric i adreçat sobretot a la recerca i als actes de recreació històrica.

Pau Martí, de la Seu d'Urgell, ha guanyat el premi de prosa amb "Camins al Nord" i el de poesia, se l'ha endut Ramon Redorta, de Malla, per un poemi amb 10 poemes "Un sac del meu so". A les categories infantils i juvenils s'ha premiat Anna Aceves, Emma Calle, Lluc Parareda i Genís Magem.

A la convocatòria es van presentar un total de 62 treballs, la majoria dels quals (una vintena) van ser de prosa i poesia en la categoria d'adults.

Enguany els guardons es van convocar més tard per la situació derivada de la Covid-19. Es volia fer un acte d'entrega el setembre després del veredicte del jurat, però finalment s'ha decidit no organitzar-lo per la situació sanitària.

El jurat ha estat presidit per Víctor Pallàs, filòleg i poeta, el secretari és Txevi Rovira, humanista i alcalde i conseller adjunt de cultura de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer i el Consell Comarcal d'Osona respectivament, i també n'ha format part Roser Tarrés, mestra.