​Una llúdriga es passeja pel Museu del Ter de Manlleu

Troben petjades del mamífer al fang del canal

Les petjades de la llúdriga al Museu del Ter
Les petjades de la llúdriga al Museu del Ter | Albert Pedro
Osona.com
18 de gener del 2021
Rastres de llúdriga a Manlleu. Aquest dissabte, el Museu del Ter explicava en una piulada amb imatges que s'han detectat petjades d'aquest mamífer en el tram del canal. Com que està en obres, el rastre d'aquest mamífer ha quedat gravat al fang. La llúdriga és una animal molt sensible i la seva presència indica les bones condicions del riu o la riera on habita. En els darrers anys, l’espècie s’està recolonitzant a moltes àrees de la geografia catalana. A Osona ja s'ha vist al Ter, la riera de Merlès i també a la riera Major.

Les llúdrigues són mamífers carnívors que se senten més a gust a l'aigua que en terra ferma. La seva pell impermeable els permet conservar la calor del seu cos. Són grans nedadores i poden clausurar les seves fosses nasals sota l'aigua, on hi poden romandre submergides fins a sis minuts sense sortir a la superfície per respirar. Es desplacen per l'aigua a gran velocitat.

Les llúdrigues de riu s'alimenten de petits peixos, granotes i altres animals aquàtics que cacen amb la boca. Acostumen a sortir de l'aigua quan es fa de nit. 
Arxivat a