El Festival de Cinema de Muntanya de Torelló escalfa motors per a l'edició més atípica i en format híbrid

L'organització ja ha posat en marxa la plataforma per veure en línia els films i ha venut més d'un centenar d'abonaments

«Ultima Patagonia», un dels estrenes internacionals a Torelló
«Ultima Patagonia», un dels estrenes internacionals a Torelló | FCMT
Osona.com
14 de gener del 2021
Actualitzat a les 16:30h
Torelló ja ho té tot a punt per viure l'edició més atípica del Festival BBVA de Cinema de Muntanya, que se celebra del 22 al 31 de gener. L'organització ja ha posat en marxa la nova plataforma digital per veure les pel·lícules en línia. A través del web, els espectadors que comprin l'abonament podran gaudir des de casa dels 36 muntatges que opten a endur-se la Flor de Neu d'Or. 

Es tracta d'una xifra per sota de les edicions passades. El director del festival, Joan Salarich, explica que es va optar en reduir el nombre de projeccions, a l'inici, pensant en la possibilitat que aquestes es poguessin fer de forma presencial, per tal de garantir les mesures de seguretat. El fet de reduir, afegeix, ha comportat alhora poder oferir "una major qualitat" dels muntatges que opten al guardó.

Els films guardonats es donaran a conèixer divendres 29 gener en un format similar al dels últims anys. D'aquesta manera, des de casa els espectadors tindran l'oportunitat de veure durant més dies les pel·lícules premiades.

Més d'un centenar d'abonaments

El festival ja ha venut més d'un centenar d'abonaments i confia mantenir el bon ritme de vendes. Cal destacar que els abonaments s'han limitat a un màxim de 500 i es veuran per una plataforma específica que ha utilitzat, en plena pandèmia, altres grans festivals com el de Canes, Sant Sebastià o Sitges.

El certamen donarà el tret de sortida divendres 22 de gener amb l'espectacle inaugural El Tibet. Terra de neus, terra de déus al teatre Cirvianum. El muntatge comptarà amb el tibetòleg Josep Lluís Alay, el periodista Toni Arbonès, l'alpinista Núria Balagué, el crític de cinema Quim Casas i el lama tibetà Thubten Wangchen per recórrer aquest immens altiplà a través del cinema.

Les activitats paral·les, presencials i en streaming

D'alttra banda, hi ha previstes activitats paral·leles que seran presencials o respectant les restriccions sanitàries per la pandèmia. De l'oferta destaca com l'escriptor Enric Soler Raspall descobrirà la vall nepalesa de Mustang, o la conferència d'Antoni Arbonès "Antics regnes del Tibet. L'enigma de Zhang Zhung". Les xerrades seran gratuïtes però amb reserva prèvia. A més, es podran seguir en directe a través de les xarxes socials del certamen.

Després de l'èxit de la primera edició, el Torelló Mountain Wines tornarà amb un format adaptat a la pandèmia, dissabte 23. L'enòleg del celler Vall Llach i el gastrònom Pep Palau conduiran dues sessions guiades. Els participants podran tastar nou vins de muntanya fets a Catalunya, amb reserva prèvia al web del certamen. Dimecres 20 també s'organitzarà un tast dirigit a professionals de la restauració.

Arxivat a