Tres empreses d'economia social d'Osona s'alien per combatre la Covid

Calandra, Cuidem Lluçanès i Tac Osona han rebut un ajut de la Generalitat i preveuen crear llocs de treball per un projecte de desinfecció professional

Un treballador del TacOsona desinfectant un espai
Un treballador del TacOsona desinfectant un espai | Sant Tomàs
Osona.com
14 de gener del 2021
Actualitzat el 20 de gener a les 10:38h
La cooperativa Calandra, Cuidem Lluçanès SCCL i la Fundació Tac Osona s'han unit per crear un projecte conjunt de desinfecció professional especialitzada per combatre la Covid-19. Han aconseguit una subvenció del Departament de Treball de la Generalitat i impulsen un projecte que busca la "màxima eficiència" i "viabilitat econòmica" així com la creació de nous llocs de treball. Les tres empreses, que treballen en l'economia social i solidària oferint diferents serveis, han dissenyat conjuntament un programa de formació perquè els seus treballadors adquireixin els coneixements necessaris per a aquesta desinfecció especialitzada.

Arran de la pandèmia, les tres empreses es van adaptar i especialitzar de forma ràpida per continuar oferint el seus serveis de neteja en bugaderia, establiments, espais comunitaris, empreses, domicilis o allotjaments. Ara, però, fan un pas més en un projecte conjunt de serveis de desinfecció especialitzada per combatre la Covid-19.

Entre les actuacions previstes, destaca fer compres d'equips de protecció individual (EPIs) per la prestació dels serveis, cosa que ha de permetre garantir una menor exposició als riscos per part del personal de neteja i desinfecció. També han adaptat els protocols per a totes les empreses, entitats i clients que tenen. Segons informen en un comunicat, cada protocol contempla de manera específica l'entorn on es desplega el servei de neteja i desinfecció, i l'acompanyament a l'empresa en la seva implantació.

D'altra banda, les tres empreses s'acreditaran i certificaran en tots aquells registres necessaris per continuar mantenint la confiança amb els clients.

La subvenció que han rebut per aquest projecte s'inclou en la convocatòria del Departament de Treball, Afers socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya de la línia 2, Mesures de suport a projectes singulars per a la reactivació socioeconòmica Covid-19 per a empreses cooperatives, en el marc del pla de xoc del Decret llei 16/2020, de 5 de maig, de mesures urgents complementàries en matèria de transparència.

Arxivat a