Nova càmera web al monestir de Sant Llorenç a Sant Julià de Vilatorta

És el setè aparell situat a l'Espai Natural Guilleries-Savassona

La nova càmera siutada al monestir de Sant Llorenç, a Sant Julià de Vilatorta
La nova càmera siutada al monestir de Sant Llorenç, a Sant Julià de Vilatorta | Espai Natural Guilleries-Savassona
Osona.com
12 de gener del 2021
Actualitzat a les 12:09h
Meteoguilleries ha instal·lat una nova càmera web al monestir de Sant Llorenç del Munt, al municipi de Sant Julià de Vilatorta. D'aquesta manera ja són set les webcams disponibles per a consultar dades meteorològiques en temps real i fer consultes històriques de les dades recollides dins l'àmbit de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

Tal com explica l'espai, el projecte Meteoguilleries va començar el 2015 i en una primera fase es van instal·lar sis estacions meteorològiques. Estan situades a Can Mateu (Vilanova de Sau), mirador de Tavèrnoles, nuclis urbans de Tavèrnoles, Folgueroles, Sant Julià de Vilatorta i Vilalleons. Ara també n'hi ha una al monestir de Sant Llorenç del Munt.

El projecte neix de la col·laboració entre els ajuntaments de Folgueroles, Sant Julià de Vilatorta, Sant Sadurní d'Osormort, Tavèrnoles i Vilanova de Sau, l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona i Meteovilatorta.

Meteovilatorta gestiona la part tècnica, el muntatge i el manteniment posterior, mentre que el responsable directe de l'estudi i gestió de les dades i de la seva difusió és l'equip de Meteoguilleries.