Manlleu

​El Teatre Centre de Manlleu, a punt de solfa

Està previst que el febrer comenci a funcionar amb una programació regular

Façana del Teatre Centre de Manlleu. | Adrià Costa
per Carles Fiter, Manlleu | 13 de gener de 2021 a les 08:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Teatre Centre de Manlleu està a punt de començar a funcionar de forma regular. Està previst que al febrer es pugui "començar a agendar l'activitat", explica l'alcalde Àlex Garrido, és a dir, que pugui funcionar de forma regular. Aquest gener està previst que finalitzi la instal·lació de l'equipament escenotècnic. Es tracta d'aquells elements que han d'acabar d'equipar el teatre com la il·luminació, el so o el material audiovisual.  El cost d'aquesta inversió s'enfila a uns 600.000 euros i van a càrrec de l'Ajuntament.

Aquest procés s'ha demorat perquè l'empresa que va queda en segona posició al concurs de licitació va impugnar el projecte. Un cop s'ha resolt, només falta acabar aquesta instal·lació i "obrir les portes i el teló", celebra l'alcalde.


Tercera fase i gestió

Els altres serrells que falten per acabar de perfilar són qui s'ocuparà de la gestió de l'equipament i la tercera fase de les plantes superiors (primer i segon pis). Cal destacar que són dos elements que són prescindibles perquè pugui programar espectacles. 


D'una banda, falta habilitar les plantes superiors que, segons Garrido, "són un dels atractius i trets diferencials en comparació amb altres equipaments". Ja s'ha demanat un ajut de 350.000 euros a la Diputació, que es complementarà també amb endeutament municipal. Es preveu posar fi a l'obra durant aquest mandat. En aquestes plantes s'hi preveu assajar o fer espectacles de petit format.

D'altra banda, falta escollir qui ho gestionarà. Des del principi, Garrido ha remarcat que ho ha de gestionar una entitat que entengui de teatre i tot fa pensar que es tracta de l'Associació Teatre Centre. De moment, s'ha "llançat una proposta i estem a l'expectativa", avança l'alcalde. Tot i això, fins a finals d'aquest 2021 no preveu que estigui enllestit, ja que s'ha d'escollir la forma de concessió.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació