​El calvari per anar a vacunar les residències de l'Esquirol en ple temporal

La irresponsabilitat de conductors i la neu dificulten l'arribada dels professionals sanitaris

La residència de Cantonigròs, ben emblanquinada
La residència de Cantonigròs, ben emblanquinada | Cedida
Osona.com
11 de gener del 2021
Actualitzat a les 16:17h
El temporal Filomena d'aquest cap de setmana ha portat neu a Osona, però també maldecaps a alguns municipis petits, com l'Esquirol. Aquest dissabte s'havien de vacunar les dues residències d'aquest municipi, però la irresponsabilitat d'alguns conductors i la forta nevada del temporal Filomena van dificultar l'arribada dels professionals sanitaris.

Tal com explica l'Ajuntament, d'una banda, cotxes sense cadenes es van desplaçar fins aquest municipi del Collsacabra per anar a tocar la neu i van quedar encallats a la carretera. Es tractava de veïns de poblacions com Manlleu, Roda de Ter o Vic, que van saltar-se el confinament municipal. De fet, la carretera cap a Cantonigròs i Rupit va quedar tallada intermitentment per aquests cotxes, cosa que dificultava el pas de les màquines llevaneus i els serveis d'assistència de carreteres.
 

Cotxes tallant una carretera de l'Esquirol Foto: Cedida


D'altra banda, a causa de la forta nevada, per anar de l'Esquirol a Cantonigròs, el personal sanitari es va haver de desplaçar amb vehicles 4x4 del personal de la residència.

Malgrat el temporal Filomena i la irresponsabilitat dels conductors, les vacunes van poder arribar a les residències, encara que fos més tard del previst. El dissabte es van vacunar a la trentena de treballadors i els 50 residents de la residència de l'Esquirol; i també els 37 residents i 20 treballadors de la de Cantonigròs.