Tona acumula quatre centímetres de neu mentre que a altres punts només es queda amb una enfarinada

El temporal Filomena emblanquina la plana de Vic i la pluja dilueix la neu acumulada a la capital de comarca

Una família amb nens jugant a la neu a Tona
Una família amb nens jugant a la neu a Tona | ACN
Osona.com
09 de gener del 2021
Actualitzat a la 13:37h
Tona s'ha despertat aquest matí amb quatre centímetres de neu. És un dels indrets de les comarques de la Catalunya Central on el temporal Filomena ha portat neu. Les precipitacions han continuat tot el matí amb forma d'aigua neu. "Feia dos anys que no veia nevar així", explicava un veí del poble, mentre passejava plantant cara al vent i el fred. A primera hora del matí també ha nevat a cotes menys habituals com a Vic. La pluja però ha diluït bona part dels gruixos i ha continuat plovent. La plana de Vic també ha quedat enfarinada amb les principals vies eren transitables.

El fred i les ratxes de vent no han impedit que alguns veïns de Tona sortissin a fer ninots de neu i guerra de boles de neu aquest dissabte al matí. És un dels indrets de Comarques Centrals on el temporal Filomena ha deixat precipitacions amb forma de neu. Concretament han caigut uns quatre centímetres. L'aiguaneu, però, ha anat diluint poc a poc els gruixos i ha deixat un paisatge emblanquinat.
 

L'entrada de Tona ben emblanquinada de neu Foto: ACN


L'Àlex, veí de Tona, ha sortit a passejar amb la seva germana aquest matí. "Fa molt fred", es queixaven però ja tenien decidit que anirien caminant fins a dalt el castell per poder immortalitzar aquest moment. "És una bona ocasió per fer-ho", explicava i recordava que amb el confinament municipal poca cosa més es podia fer amb aquestes condicions meteorològiques.

I a qui el fred no el molestava tant era a Nicolai, un veí del poble d'origen rus. "Per mi la neu és part de la meva infància i m'encanta que nevi", explicava. Ha sortit a passejar amb la seva dona i la Laia, una nena que s'alegrava molt que les notícies haguessin encertat les previsions d'ahir a la nit. Ha explicat que té pensat passar el matí jugant amb la neu i fent un ninot.
Arxivat a