Diputació de Barcelona

Jordi Fàbrega denuncia la rebaixa de la Diputació als plans d'ocupació

El diputat critica que en surten perjudicats el 70% dels municipis de la demarcació de Barcelona

per Osona.com , 8 de gener de 2021 a les 17:25 |
La Diputació de Barcelona ha rebaixat les quotes destinades als plans d'ocupació a la majoria de municipis, també d'Osona, en els pressupostos d'aquest 2021. Enguany s'han modificat els criteris i es veuen més afectades les poblacions de mida mitjana i es beneficia les més grans. Tal com es pot veure en aquest vídeo, Jordi Fàbrega, alcalde de Sant Pere de Torelló i diputat per ERC, denuncia que "en surten perjudicats el 70% dels municipis de la demarcació de Barcelona".

Fàbrega explica que "rebran menys diners", "entre un 50 i 70% menys per fomentar el pla d'ocupació". "En un context de crisi econòmica, social i sanitària, ens preocupa moltíssim aquesta disminució", afegeix. En aquest sentit, també denuncia que "hi ha 149 ajuntaments, que només rebran 5.735 euros", cosa que "no permet ni contractar una persona en situació de desocupació durant tot un any. Com a molt tres mesos".

 
A diferència del pressupost de l'any passat, els municipis que en surten més perjudicats d'Osona són Taradell, amb una davallada del 68,41%, cosa que suposa una reducció d'uns 22.500 euros; les Masies de Voltregà (-64,97%) i Sant Julià de Vilatorta (-64,22%). Per contra, a Vic la prestació s'ha incrementat un 16,75%, cosa que suposa 18.705 euros més que el 2020. En el cas dels pobles petits s'ha incrementat entre un 2% i un 10%.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació