Torelló

​Torelló compra la nau de carrossaires per 849.420 euros

L'Ajuntament té la intenció de començar adequar l'espai aquest 2021, ja que no se celebra el Carnaval de Terra Endins

per Osona.com , 8 de gener de 2021 a les 11:55 |
Acabant d'ultimar detalls d'una carrossa a la nau que acaba de comprar l'Ajuntament de Torelló | Carles Fiter
L'Ajuntament de Torelló finalment ha formalitzat la compra de la nau de carrossaires a la Sareb, el banc dolent, per 849.420 euros. Tal com explica l'Ajuntament en una nota, d'aquesta manera es tanca "un llarg i complex procés" per posar a disposició de les colles un espai propi per construir les carrosses per al Carnaval de Terra Endins.

L'adquisició de la nau es va signar el passat 30 de desembre per un preu de 702.000 euros (sense IVA inclòs), tal com s'havia acordat amb la propietat, que s'havia compromès a mantenir el preu fixat fins al 31 de desembre.


Dies abans de tancar l'operació de compra, els responsables municipals van parlar amb totes les colles carrossaires que, majoritàriament, van estar a favor en l'adquisició de la nau.

L'alcalde Marçal Ortuño es mostra satisfet per la compra de la nau: "Estem contents perquè hem comptat amb el consens de les colles carrossaires i, després de valorar totes les possibilitats, estem convençuts que hem triat la millor opció, tant per la viabilitat econòmica com pel fet que permetrà, un cop acabades les obres d'adequació, consolidar la festa amb un equipament ajustat a les necessitats d'espai, tècniques i de seguretat".


Començar adequar la nau l'any en què no hi ha Carnaval

A partir d'ara, amb la nau en propietat, l'Ajuntament té la intenció d'avaluar les necessitats tècniques de l'equipament i posar en marxa el projecte d'adequació de l'espai. En el pressupost d'inversions del 2021 es disposa d'una partida de 300.000 euros per a aquest projecte. L'objectiu és iniciar l'execució del projecte de millora al llarg d'aquest any, precisament perquè enguany no se celebra Carnaval i, per tant, l'espai estarà lliure i desocupat.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació