Marc Parés serà el número 7 d'En Comú Podem per Barcelona el 14-F

El vigatà, que ha estat diputat durant aquesta legislatura passada, anirà acompanyat del sindicalista de Manlleu Miquel Sánchez en el número 47

Marc Parés, en una imatge d'arxiu
Marc Parés, en una imatge d'arxiu | Josep M. Montaner
Osona.com
08 de gener del 2021
El vigatà Marc Parés anirà de número 7 a les llistes d'En Comú Podem per Barcelona a les properes eleccions del 14 de febrer. Parés, professor de Geografia de la UAB, ha estat diputat durant la darrera legislatura, on ha exercit de portaveu a les comissions d'educació, agricultura i interior.

Anava en la novena posició als passats comicis del 21 de desembre de 2017, però va entrar per ocupar l'escó de Joan Josep Nuet, després de renunciar a l'acta i passar-se a ERC en la coalició amb Sobiranistes de cara les eleccions espanyoles del 28 d'abril del 2019.

En una nota, el partit remarca que Parés ha fet arribar les problemàtiques de la Catalunya Central, com el tancament de General Cable a Manlleu, l'oposició a projectes d'alt impacte ambiental com la pota sud de Vic, la defensa d'un millor finançament per a la UVic o la d'unes condicions laborals i sanitàries dignes a la indústria càrnia.

Parés, que ha impulsat la Llei d'Equitat Territorial, està convençut que es podrà debatre i aprovar en la legislatura vinent. En aquest sentit, manifesta que "calen polítiques d'equitat territorial per situar en peu d'igualtat el nostre territori respecte a l'Àrea Metropolitana".

Per fer-ho possible, segons Parés, "és més urgent que mai un canvi de govern". "No només s'han oblidat les polítiques adreçades al territori, sinó que el govern s'ha mostrat del tot incapaç per gestionar l'actual emergència sanitària i social amb una mica de sentit comú", conclou.

En clau osonenca, a la llista per Barcelona, també hi haurà Miquel Sánchez, el sindicalista i activista veïnal de Manlleu. És el número 47.