Anna Erra, número 8 de la llista de JxCat per Barcelona

L'alcaldessa de Vic, que és diputada al Parlament des del 2018, escala posicions

Anna Erra, alcaldessa de Vic, en una imatge d'arxiu
Anna Erra, alcaldessa de Vic, en una imatge d'arxiu | Josep M. Montaner
Osona.com
07 de gener del 2021
Els afiliats de Junts per Catalunya van validar a finals d'aquest desembre els seus representants per a les properes eleccions del 14 de febrer. Segons els resultats de la tercera urna, en què van participar-hi 2.644 afiliats (51,5% dels vots), l'alcaldessa de Vic Anna Erra finalment anirà en la posició número 8 de la llista de Barcelona en el partit de Carles Puigdemont. D'aquesta manera, doncs, Erra té tots els números per tornar a repetir com a diputada al Parlament de Catalunya.

Pers sobre de l'alcaldessa de Vic, hi ha Puigdemont (1), Laura Borràs (2), Joan Canadell (3), Elsa Artadi (4), Jaume Alonso-Cuevillas (5), Meritxell Budó (6) i Jordi Puigneró (7); i per sota Lluís Puig (9), Aurora Madaula (10) i Damià Calvet (11). Precisament, el fins ara conseller de Territori i Sostenibilitat va competir amb Borràs per ocupar el primer lloc de la llista.

Erra ja va ser de les candidates més votades en la segona ronda de les primàries aconseguint la desena posició. Tot i no sortir elegida (només se n'escollien 8 a la demarcació de Barcelona), els equilibris territorials i sobretot de gènere auguraven que Erra obtindria un lloc de sortida a la llista del partit de Puigdemont.

L'alcaldessa de Vic és diputada al Parlament de Catalunya des del passat juny 2018. Es va acostar a l'escó arran de diverses renúncies. Inicialment anava en la posició número 21 en la llista per la circumscripció de Barcelona.

D'altra banda, en clau osonenca, també hi ha la presència de Josep Puig, però en posicions més allunyades i, per tant, amb menys possibilitats. Ocupa el número 35 per Barcelona.


Arxivat a