Els Reis d'Orient arriben a Osona malgrat la Covid

S'ha potenciat els campaments reials i s'ha descartat la tradicional cavalcada

Manlleu ha potenciat el campament reial, després de suspendre la tradicional cavalcada
Manlleu ha potenciat el campament reial, després de suspendre la tradicional cavalcada | Adrià Costa
Osona.com
07 de gener del 2021
Actualitzat a les 11:03h
Infants, joves i adults recordaran els Reis d'Orient d'aquest 2021. Per primera vegada, la nit més màgica de l'any s'ha hagut d'adaptar a la situació derivada de la Covid-19. Tot i que els nens Les cavalcades que acostumaven a recórrer els carrers de pobles i ciutats d'Osona s'han hagut de reinventar i intentar mantenir la màgia.

La normativa del Procicat ha obligat a fer cavalcades estàtiques (a municipis com a Calldetenes, Folgueroles o Santa Eugènia de Berga) i sobretot s'han potenciat els campaments reials (Vic, Manlleu, Torelló...). La distància de seguretat ha fet que enguany sigui una trobada més freda amb els Reis d'Orient. Però, malgrat tot això, els nens i nenes d'Osona han rebut les joguines.
 

Manlleu ha potenciat el campament reial, després de suspendre la tradicional cavalcada Foto: Adrià Costa


A Vic la cavalcada només es va poder seguir per televisió -en un operatiu conjunt d'El 9 TV i el Canal Taronja- o pel canal de YouTube de l'Ajuntament. Aquells que van sortir al carrer no van poder veure Ses Majestats, ja que el recorregut era màgic.

D'altra banda, tant a Manlleu com a Torelló, s'ha descartat la cavalcada i s'ha potenciat el campament reial. Els focs artificials han jugat un paper fonamental tant a Vic com a Manlleu.