1 de 10
coronavirus

Les cavalcades de Reis «s'aturen» a les poblacions d'Osona

Ses Majestats arribaran arreu però s’han hagut d’adaptar a la Covid-19

Ses Majestats arribant a Manlleu, fa dos anys | Adrià Costa
per Pere Pratdesaba, 4 de gener de 2021 a les 14:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La nit més màgica de l’any, la nit de Reis, també s’ha hagut de reiventar enguany a causa de la Covid-19. Les localitats catalanes s’han adaptat de diverses maneres a la nova situació, especialment amb les cavalcades, sempre amb la intenció de mantenir l’esperit de Ses Majestats d’Orient.

Els matisos són semblants en moltes poblacions, però sempre complint la normativa del Procicat, que no deixa fer actes de tipus mòbil. O sigui, que les cavalcades han de ser estàtiques, o el que és el mateix, s'ha optat gairebé arreu per potenciar els campaments reials o altres activitats paral·leles més fàcils de controlar, en un lloc concret. Una altra de les similituds és la presència telemàtica per substituir la presencialitat, entre d’altres.


Els nens i nenes, però, no hauran de patir. Els Reis d’Orient arribaran arreu del país, d’una manera o altra, i ja han anunciat que durant la nit treballaran de la mateixa manera que cada any i deixaran les joguines a totes les llars catalanes.

A les principals poblacions d’Osona, el programa de la nit de Reis ha quedat de la següent manera.


A Vic es farà la cavalcada, a partir de les set de la tarda, però només es podrà seguir per televisió. L'Ajuntament demana als infants que es quedin a casa i que col·loquin els fanalets en finestres i balcons per rebre Ses Majestats.

Cal matisar que els Reis d’Orient han estès el campament reial i ja fa uns dies que són al recinte firal rebent la mainada.  abans a la ciutat i s'estaran més dies al campament reial. S'ha posat a disposició el recinte firal, Manlleu ha tirat pel dret i ha decidit suspendre la cavalcada de Reis, en qualsevol format. Per contra, s’ha ampliat el campament reial, amb tot un trajecte màgic, i durant la nit de Reis es faran focs artificials des de diversos punts del municipi la nit més màgica de l'any


Torelló també ha descartat la cavalcada i ha optat per potenciar el campament reial, durant la mateixa nit de Reis. Ses Majestats s’instal·laran jardins Vicenç Pujol.Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació