La Diputació premia el projecte «Viu el Carrer!» de Vic

L'ens li reconeix la seva aportació a l’hora de reforçar vincles socials i fomentar la cohesió social amb activitats de lleure i esport per a infants i joves

Una activitat del projecte
Una activitat del projecte | Ajuntament de Vic
Redacció
04 de gener del 2021
El projecte “Viu el Carrer!”, una proposta emmarcada pel Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural de Vic (ICI), impulsat per l’Obra Social la Caixa i promogut per l’Ajuntament de Vic i l’Associació Tapís, ha estat guardonat amb el segon premi a l’onzena edició del Premi Josep M. Rueda i Palenzuela, convocat per la Diputació de Barcelona mitjançant’ l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar. El premi, de caràcter biennal i d’àmbit territorial de Catalunya, premia i reconeix projectes d’intervenció social. 

Al projecte “Viu el Carrer!” se li ha reconegut la iniciativa per la seva aportació a l’hora de reforçar vincles socials i, així, fomentar la cohesió social, base per a la igualtat, la salut i la convivència inclusiva. El premi Josep M. Rueda i Palenzuela té per objectiu impulsar projectes i actuacions que fomentin processos participatius, enforteixin el teixit social i augmentin la capacitat organitzativa de la comunitat. A més a més, vol esdevenir una plataforma per donar visibilitat a aquelles intervencions locals que potencien vincles entre els actors socials i la comunitat i, així, estendre les pràctiques del treball comunitari des dels serveis de benestar. 

La voluntat del projecte “Viu el carrer!” és donar resposta conjuntament a una mancança detectada respecte a l’oferta pública de lleure saludable i esport per a joves i infants durant els períodes no lectius, partint del treball entre diferents agents de la comunitat. Aquesta proposta, que es desenvolupa des del 2015, ha consistit en la programació d’activitats gratuïtes de lleure i esport amb l’objectiu d’afavorir i promocionar la convivència a diferents places i parcs de Vic durant els períodes de Setmana Santa, estiu i Nadal.

Fins l’actualitat s’han comptabilitzat 5.700 participacions d’infants i joves de diversos orígens a l’estiu, 150 per Setmana Santa i 150 al torneig de futbol de Nadal. A més, s’ha comptat amb la implicació de més de 30 entitats socials, culturals, educatives i esportives de la ciutat. 

Aquest premi és, segons Josep-Ramon Soldevila, regidor de Ciutadania, Barris, Cooperació i Participació, un reconeixement a totes les persones que han impulsat i s’han compromès amb el projecte: administració pública, entitats del tercer sector, associacions ciutadanes, organismes i serveis diversos de la ciutat i a totes les persones que hi ha participat.
Arxivat a