recollida de residus

​Manlleu, premiat en dues categories per la recollida de residus

L’Agència de Residus de Catalunya guardona l'Ajuntament en la recollida bruta total i en la de cartró i paper

per Redacció , 2 de gener de 2021 a les 20:11 |
Una senyora llença la fracció orgànica en un contenidor de Manlleu | Adrià Costa
L’Agència de Residus de Catalunya ha premiat Manlleu per ser el municipi de Catalunya d’entre 15.001 i 60.000 habitants que l’any 2019 va tenir millors resultats en dues categories:

- Millor municipi en recollida selectiva bruta total, amb un 70,30% (mitjana de Catalunya: 44.90%).

- Millor municipi en recollida selectiva de paper i cartró, amb 18,98% (mitjana de Catalunya: 10,02%).
 

M. Teresa Anglada, regidora de Medi Ambient i Pagesia, va participar a l’acte virtual del lliurament dels guardons i va destacar que “aquest reconeixement ens encoratja a millorar dia a dia i és per això que estem treballant per implementar un nou sistema basat en la recollida porta a porta que permetrà assolir uns nivells de recollida de residus encara millor”.

Aquest reconeixement arriba en un moment en què l’Ajuntament de Manlleu treballa en la integració de les polítiques locals en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. Manlleu impulsarà una nova forma de prestació del servei de recollida de residus porta a porta, fet que s’alinea amb l’ODS 12 de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible, objectiu que consisteix a garantir models de producció i consum sostenibles.


Aquest canvi en el model de gestió dels residus també està relacionat amb altres ODS, com que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, segurs, resilients i sostenibles” (ODS 11).
 
 
 

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació