La vacunació contra la Covid-19 a Osona començarà dimarts

A hores d'ara, encara no estan definides les primeres residències

Redacció
31 de desembre del 2021
Actualitzat el 01 de gener del 2021 a les 17:24h
Leo Sánchez, la primera persona en rebre la vacuna contra la Covid a la Catalunya Central
Leo Sánchez, la primera persona en rebre la vacuna contra la Covid a la Catalunya Central | Pere Fontanals
Les vacunes contra la Covid-19 a les residències d'Osona de gent gran i discapacitats, que s'emmarquen en la primera fase del pla de vacunació, es començaran a administrar el proper dimarts, 5 de gener, segons ha informat el Departament de Salut a Osona.com. A hores d'ara, encara no estan definits els centres ja que depèn de diverses circumstàncies: vacunes, equips de vacunació i consentiments de famílies.

Si se segueix el mateix protocol que fins ara, les primeres residències seran aquelles que estan lliures de Covid-19. 

La vacunació va començar el diumenge passat a Catalunya, a l'Hospitalet de Llobregat, i tot seguit, a tots els serveis territorials del país. La primera persona vacunada de la Catalunya Central va ser Leo Sánchez Hervás, de la residència assistida de la Font dels Capellans a Manresa. "No fa mal, no passa res. Ens hem de vacunar", va dir la dona en rebre el vaccí.

Després d'un problema logístic, la vacunació es va reprendre aquest dimecres. Els equips de Salut van vacunar molt a prop d'Osona, a punts com el Ripollès o la Garrotxa. La comarca, però, encara haurà d'esperar uns dies. 

Osona  té 40 residències, que rebran la vacuna drant aquesta primera fase: 28 de gent gran, sis de discapacitats i sis de salut mental, amb un total de 1.606 residents i 1.383 treballadors.