VÍDEO Així sona la versió del «Fum, fum, fum» que ha guanyat el concurs de Prats de Lluçanès

David Canal & Amics s'ha emportat el premi de 600 euros

Redacció
29 de desembre del 2021
Actualitzat a les 15:01h

El jurat del primer concurs de versions del “Fum, fum, fum” de Prats de Lluçanès, format per representants de l’Escola de Música i Arts del Lluçanès, del Festival Cantilafont, d’Òmnium Osona i el Lluçanès i de l’Ajuntament ha escollit com a millor versió en la categoria professional a David Canal & amics, que guanyen així un premi de 600 euros. La formació també ha gravat el videoclip a Prats de Lluçanès (a sobre) i se’n fa difusió al llarg d’aquestes festes.

La Coral Contratemps ha estat la considerada la millor versió en la categoria amateur obtenint un premi de 150 euros i una actuació en directe durant el Mercat de Nadal. A més, el jurat ha acordat atorgar un accèssit en aquesta categoria a la versió de Nassau que també podrà actuar i guanya 150 euros.

El regidor de Fires i Festes, Isaac Romero, agraeix la participació de totes les persones que tant a nivell professional com amateur han presentat les seves propostes, i valora molt positivament la primera edició del concurs que serveix per promoure el patrimoni festiu de Prats i donar suport a la cultura en uns moments gens fàcils pel sector. De cara a la propera edició es tindrà en compte l’opció d’establir diferents categories a nivell coral o solista.

El concurs està emmarcat en la celebració de Santa Llúcia. Es tracta del primer certamen de versions de la nadala “25 de desembre” coneguda amb el nom de “Fum, fum, fum”, una cançó que, com moltes altres de la mateixa tipologia, se’n desconeix l’origen, però de la qual Prats de Lluçanès n’és el bressol. En total han estat 14 versions les cançons que reunien les condicions per participar-hi: set en la categoria professional i set en l’amateur.
Arxivat a