Manlleu

Manlleu construirà dues esculleres a banda i banda de la passera

Aquesta setmana s'instal·laran uns micropilotatges per garantir l'estabilitat de la construcció que va engolir el Ter fa més d'un any

per Carles Fiter , 28 de desembre de 2020 a les 09:55 |
La passera del Ter continua inservible, més d'un any després que se l'emportés una riuada. | Adrià Costa
Fa més d'un any que el fort cabal del Ter va engolir una part de la passera de Manlleu. Es va descalçar una banda de la infraestructura i tot just a finals d'aquest 2020 s'ha pogut acabar de reparar. Enguany ha estat un dels anys més plujosos i per fer els treballs és necessari que el cabal del riu baixi.

Els treballs, que són imputables a l'empresa constructora, han d'acabar a finals d'aquest any amb la instal·lació d'uns micropilotatges que, tal com explica l'alcalde Àlex Garrido, "garantiran l'estabilitat d'aquesta construcció" i que estigui "aferrada al sòl del riu".


A més, però, de cara a principis d'any, es construiran dues esculleres a banda i banda que "acabaran d'augmentar l'atractiu" i "garantirà un bon accés a la passera". Aquesta obra de caràcter marítim permetrà que l'aigua no passi tant pel centre. "La voluntat és que el primer trimestre s'hagi esmenat l'error constructiu i que la ciutadania, tal com va demanar en un procés participatiu, pugui gaudir de la Devesa", conclou l'alcalde.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació