Manlleu construirà dues esculleres a banda i banda de la passera

Aquesta setmana s'instal·laran uns micropilotatges per garantir l'estabilitat de la construcció que va engolir el Ter fa més d'un any

La passera del Ter continua inservible, més d'un any després que se l'emportés una riuada.
La passera del Ter continua inservible, més d'un any després que se l'emportés una riuada. | Adrià Costa
Carles Fiter
28 de desembre del 2021
Fa més d'un any que el fort cabal del Ter va engolir una part de la passera de Manlleu. Es va descalçar una banda de la infraestructura i tot just a finals d'aquest 2020 s'ha pogut acabar de reparar. Enguany ha estat un dels anys més plujosos i per fer els treballs és necessari que el cabal del riu baixi.

Els treballs, que són imputables a l'empresa constructora, han d'acabar a finals d'aquest any amb la instal·lació d'uns micropilotatges que, tal com explica l'alcalde Àlex Garrido, "garantiran l'estabilitat d'aquesta construcció" i que estigui "aferrada al sòl del riu".

A més, però, de cara a principis d'any, es construiran dues esculleres a banda i banda que "acabaran d'augmentar l'atractiu" i "garantirà un bon accés a la passera". Aquesta obra de caràcter marítim permetrà que l'aigua no passi tant pel centre. "La voluntat és que el primer trimestre s'hagi esmenat l'error constructiu i que la ciutadania, tal com va demanar en un procés participatiu, pugui gaudir de la Devesa", conclou l'alcalde.
Arxivat a