​Manlleu vol reformar els blocs de Can Mateu

L'alcalde Àlex Garrido apunta que demanaran al nou govern un pla integral de rehabilitació pel seu mal estat de conservació

Façana dels pisos de Can Mateu pel carrer de l'Astrònom Pericas, al barri de l'Erm de Manlleu.
Façana dels pisos de Can Mateu pel carrer de l'Astrònom Pericas, al barri de l'Erm de Manlleu. | Adrià Costa
Carles Fiter
04 de gener del 2021
Actualitzat a les 10:23h
A principis d'aquest 2021, s'ha de fer efectiu l'enderroc definitiu del segon bloc dels pisos de Can Garcia. I l'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, ja té a punt una altra petitició pel futur govern de la Generalitat elegit el 14 de febrer: rehabilitar els blocs de Can Mateu.

En una trobada amb els mitjans de comunicació, l'alcalde explica que Manlleu ha de reivindicar "un nou pla de barris que inclogui una actuació integral" a aquests pisos del barri de l'Erm. En aquest sentit, declara que les famílies no poden assumir aquestes millores i que cal una inversió important.

"No estan en una situació alarmant, però sí preocupant", apunta Garrido, remarcant que s'ha de plantejar conjuntament amb la Generalitat "una actuació a fons per abordar aquest tema i no tornar a tenir una situació de degradació com la que de Can García". "Si no hi ha una intervenció d'aquí a cinc o deu anys, tindrem la mateixa situació", conclou.

Sobre què s'hi podria construir en els nous terrenys, l'alcalde diu que falta habitatge assequible, i descarta que hi pugui haver nous equipaments, ja que el barri ja ho té cobert en aquest sentit.
Arxivat a