La cavalcada de Reis de Vic, només per televisió

L'Ajuntament demana als infants que es quedin a casa i que col·loquin els fanalets en finestres i balcons per Ses Majestats

Cavalcada de Reis a Vic
Cavalcada de Reis a Vic | Josep M. Montaner
23 de desembre del 2020
Actualitzat el 03 de gener del 2021 a les 20:24h
"La cavalcada de Reis d'enguany serà més màgica que mai". D'aquesta manera el regidor de Manteniment de serveis de Vic, Albert Castells, defineix com serà la 77a edició marcada per la Covid-19. Després de les noves restriccions imposades durant les festes de Nadal, Ses Majestats "faran recorregut per la ciutat, però només es podrà veure per televisió".

La rua, doncs, només es podrà seguir per les televisions locals i començarà a les 7 de la tarda: El 9 TV i el Canal Taronja. Les càmeres captaran l'arribada "màgica" de Ses Majestats que no serà visible des del carrer. "Ses Majestats ens demanen que tots els nens els mirin des de casa i per la televisió", reitera Castells, demanant que pengin en balcons i finestres els 15.000 fanalets que s'han repartit en escoles i que aviat també es començaran a repartir en comerços.

L'alcaldessa de Vic Anna Erra serà l'encarregada de rebre Ses Majestats a la casa de la ciutat en representació de tota la ciutadania. Al final de la retransmissió es podrà seguir el discurs reial que acabarà amb el tradicional "A dormitare, a la nonne" per convidar els nens a anar a dormir i es tiraran petards des del campanar de l'Ajuntament en senyal d'agraïment als Reis.

Campament reial, abans

D'altra banda, enguany Ses Majestats arribaran abans a la ciutat i s'estaran més dies al campament reial. S'ha posat a disposició el recinte firal, que servirà de base d'operacions per preparar la nit reis. Estarà en funcionament de l'1 al 4 de gener, de les 5 de la tarda a les 9 del vespre.

"És imprescindible que hi hagi cita prèvia i puntualitat d'abans de 10 minuts", explica el regidor, destacant que preveuen que "els 5.000 nens de fins a 12 anys podran venir amb totes les garanties de seguretat".

Arxivat a