Vic renova la flota de vehicles per recollir el multiproducte

L'Ajuntament ha adquirit tres nous vehicles que han suposat una inversió d'uns 600.000 euros

Els nous vehicles de recollida de residus de Vic
Els nous vehicles de recollida de residus de Vic | Aj. de Vic
Osona.com
29 de desembre del 2021
L'Ajuntament de Vic ha adquirit tres vehicles nous per a la recollida dels contenidors de multiproducte. Tal com explica en una nota, es tracta de dos camions de càrrega lateral i un vehicle satèl·lit per al moviment de contenidors.

Aquesta operació ha permès la renovació dels que prestaven actualment el servei, alguns dels quals tenien 17 anys. Ja estaven totalment amortitzats, molt envellits i tenien avaries constants que no permetien donar un servei de qualitat. L'adquisició dels nous vehicles ha suposat una inversió de 597.722 euros amb càrrec al pressupost municipal.

Els nous vehicles permeten incrementar la velocitat de càrrega i descàrrega dels contenidors i una major capacitat de compactació. Estan pensats per a la recollida dels contenidors de càrrega lateral que hi ha instal·lats al carrer, però també tenen la possibilitat de buidar contenidors d'altres tipologies.

D'altra banda, són un tipus de vehicle que comporten una reducció de les emissions de gasos contaminants, de l'ordre d'un 70-80% dels òxids de nitrogen (NOx) i un 80% de les partícules en suspensió (PM10).
Arxivat a