Manlleu rebaixa a la meitat la plusvàlua per vendre els terrenys de General Cable

L'alcalde Àlex Garrido remarca que el principal escull durant les negociacions entre empreses i Prysmian és l'elevat import de l'impost

Una pintada al mur de la nau de General Cable de Manlleu
Una pintada al mur de la nau de General Cable de Manlleu | Adrià Costa
22 de desembre del 2020
Actualitzat a les 15:17h
Manlleu vol tancar l'acord per vendre dels terrenys de la planta de General Cable, propietat de la multinacional italiana Prysmian Group. Per accelerar-ho, aquest dimarts mateix, el ple modifica la plusvàlua municipal, és a dir, l'impost sobre l'increment del valor dels terrenys urbans, que depèn de cada ajuntament, i que es va incrementant al pas del temps.

Segons l'alcalde Àlex Garrido, els terrenys de la planta de Manlleu són molt extensos -tenen uns 115.000 metres quadrats- i la plusvàlua podria suposar un import "superior al milió d'euros". Aquest elevat impost "és un escull molt important" en les negociacions entre Prysmian i les empreses interessades.

Per resoldre aquest "impediment per arribar a acords", s'estableix una nova taxa en què "si la plusvàlua és superior el mig milió d'euros, l'Ajuntament pot rebaixar fins al 50% l'import total, sempre per raons d'interès públic i de dinamisme econòmic".

En aquest sentit, Garrido ha explicat que s'ha descartat reparcel·lar l'àrea per a petites empreses, tal com s'havia plantejat el passat novembre. "Quin sentit i quin interès té reparcel·lar tenint en compte que hi ha polígons amb millors accessos i més econòmics?", s'ha preguntat l'alcalde, remarcant que "el punt llaminer" dels terrenys de General Cable són precisament la seva extensió. "Ha de ser una empresa que necessiti molt espai", ha destacat

Les empreses interessades comptem amb els treballadors

D'altra banda, Garrido ha explicat que les empreses interessades tenen la prioritat d'agafar la quinzena de treballadors (de més de 300) que es van acollir a la reindustrialització, sempre que els empleats estiguin d'acord amb les condicions.

"L'interès de l'Ajuntament és que vingui activitat industrial, no com ha passat a Montcada i Reixac amb Amazon que subcontracta a gent amb sous de misèria", ha dit Garrido, remarcant que "Manlleu està per una reindustrialització efectiva".



 
Arxivat a