La transparència de saber quina electricitat gastes i com estalviar-ne

La catalana Bassols Energia, que comercialitza electricitat 100% verda, analitza el consum dels clients i com optimitzar-lo

Una clienta de Bassols consultant la seva oficina virtual
Una clienta de Bassols consultant la seva oficina virtual | Bassols Energia
NacióDigital
22 de desembre del 2020
Actualitzat a les 9:45h
Un dels maldecaps relacionats amb el consum d'electricitat és entendre les factures. Sense saber realment què gastes i en quins conceptes, és impossible racionalitzar-ne el consum i reduir la despesa. En aquest context, destaca l'alternativa de Bassols Energia que, a banda de comercialitzar 100% verda, ofereix un nou servei d'informació energètica analitza el consum dels clients i permet optimitzar-lo. A més, estrena unes tarifes molt competitives que permeten estalviar més d'un 20% de la factura durant tot un any.

Experiència, proximitat i energia 100% verda
L'empresa catalana Bassols Energia es va crear el 2000 en el context de la liberalització del sector elèctric. Tanmateix, la seva història en l'àmbit energètic és centenària ja que l'actual Grup Bassols va iniciar l'activitat de generació i distribució elèctrica l’any 1905 a la zona de Banyoles.

Bassols, per tant, té l'experiència com un punt fort. A més, manté la proximitat i el tracte personalitzat al client. Tant a través de les oficines físiques d'Olot i Banyoles com d'una oficina virtual accessible des de qualsevol dispositiu connectat a Internet. 

L'electricitat comercialitzada per Bassols Energia, que es pot contractar des de qualsevol punt de Catalunya i de l'Estat, és 100% verda. Això significa que la CNMC certifica que l'equivalent a tota l'energia que l'empresa compra al mercat elèctric és d'origen renovable i, per tant, neutre en emissions d'efecte hivernacle.

Com estalviar amb la factura de la llum
Bassols Energia ofereix un nou servei d’informació energètica als seus clients. Es tracta d’una eina dissenyada amb l’objectiu que puguin entendre i gestionar millor el seu consum energètic. A més, l'analitza i els ofereix una proposta d’optimització perquè en millorin l’eficiència i puguin estalviar en la factura.  

El servei s’implanta una vegada consolidat el nou model de comptadors intel·ligents al sector que permeten analitzar les dades del consum elèctric. Tots els clients de Bassols Energia tenen aquestes dades a disposició a través de la seva Oficina Virtual on poden conèixer les corbes de consum elèctric (diari, setmanal, mensual i anual), a més de la potència consumida mensualment. 


Tanmateix, Bassols Energia fa un pas més i, a banda de proporcionar les dades, en fa un estudi, les analitza i ofereix una proposta d’optimització, L'objectiu és que el client pugui estalviar sigui canviant la tarifa o bé la potència contractada amb l'objectiu de pagar només per allò que necessita i sempre al millor preu possible. A més, l'empresa catalana envia periòdicament als clients informes d’estalvi energètic per millorar l’eficiència del consum, que inclouen consells pràctics.

Les noves tarifes de Bassols Energia
Bassols Energia, conscients que el 2020 no ha estat fàcil, proposa començar l'any amb unes condicions molt competitives. Acaba d'activar les noves tarifes Flaix20, amb fins un 20% de descompte en la factura elèctrica durant tot un any si es contracta abans del 31 de desembre.

Hi ha diverses modalitats: Flaix 24 hores, Flaix Nit i Flaix Estalvi, que s’adapten a les diverses tipologies de consum elèctric. La primera garanteix el millor preu durant tot el dia. La Flaix Nit, en canvi, té dos preus i permet arribar al 50% d'estalvi consumint part de l'energia a la nit, quan és més barata. Finalment, la tarifa Flaix Estalvi té fins a tres preus per tal que el consum energètic s'adapti a les necessitats del client.

Totes les opcions de Bassols Energia tenen en comú tant la transparència del consum energètic, la proximitat d'una atenció personalitzada com la sostenibilitat d'estar consumint 100% energia verda.