Manlleu

​Denuncien una tala d'arbres al canal de Manlleu i hi planten creus com a protesta

El Grup de Defensa del Ter creu que la mesura és excessiva i que caldria fer un manteniment més constant

per Redacció , 21 de desembre de 2020 a les 15:17 |
Les creus, al lloc on hi havia els arbres | ACN
El Grup de Defensa del Ter ha plantat creus a la zona del canal de Manlleu, a tocar de l'Embarcador del Ter, per denunciar una tala que ha deixat l'espai sense arbres. La protesta es va fer aquest diumenge per visualitzar el que consideren una actuació excessiva.

En un comunicat, els ecologistes reivindiquen un "manteniment continuat" d'aquests arbres que conflueixen amb el passeig de la gent. "No volem que la política que es segueixi sigui la de fer el mínim manteniment durant anys i que quan es consideri que hi ha un problema en algun d’ells, s’aprofiti per tallar-los tots independentment de si és o no necessari", afirmen.


Des de l'entitat, defensen que cal mantenir els arbres vells amb les condicions adequades i recorden que són "vitals" per a la biodiversitat. D'altra banda, reclamen que les actuacions es facin tenint en compte els criteris tècnics així com els efectes a la fauna en funció de l'època de l'any.

L'Ajuntament de Manlleu ha explicat a l'ACN que la tala s'ha fet per motius de seguretat. Segons detalla l'alcalde, Àlex Garrido, els arbres que es van talar estaven "esqueixats" i "podrits" i en els últims temps ja n'havien caigut tres pel seu mal estat. L'últim incident va passar un dissabte a la nit, quan l'arbre va caure a la via i per sort no hi circulava ningú. "Era un risc per la seguretat de tothom", remarca.


Afirma que s'han talat uns cinc arbres i que temps enrere ja se n'havien talat uns quants més per aquest mateix motiu. Els arbres retirats eren salzes i aquesta mateixa setmana se'n plantaran de nous. Seran exemplars de vern, una espècie més idònia per l'entorn del canal.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació