Incasòl decidirà què fer als terrenys de Can Garcia de Manlleu un cop finalitzi un estudi

L'organisme, propietari dels terrenys i de l'edifici a enderrocar, té sobre la taula un projecte de lloguer assequible

Pisos de Can Garcia, en una imatge d'arxiu
Pisos de Can Garcia, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
Redacció
21 de desembre del 2020
L'Institut Català del Sòl (Incasòl) decidirà què fer als terrenys de Can Garcia de Manlleu un cop finalitzi l'estudi del mercat immobiliari i les necessitats d'habitatge. Es preveu que estigui acabat a finals de gener o principis de febrer.

Actualment, s'està pendent que comencin els treballs d'enderroc del segon edifici, una actuació prevista també a principis de l'any vinent i que s'allargarà durant deu mesos. El planejament urbanístic ja preveu la construcció de nous edificis als solars, adquirits per expropiació per part d'Incasòl i actual propietari. "En funció del resultat d’aquest estudi, i d’acord amb l’Ajuntament, es valorarà la possibilitat d’impulsar una actuació d’habitatge de lloguer assequible", asseguren des de l'Incasòl.

A finals de novembre l'Ajuntament de Manlleu va detallar que l'enderroc del segon bloc de Can Garcia començarà a principis del 2021 i es preveu que abans d'acabar l'any estigui fet. El 23 de novembre els últims inquilins que hi vivien van lliurar les claus a Incasòl, que n'és la propietària.

Can Garcia, situat el carrer Mossèn Aulet al barri de l'Erm de Manlleu, es va construir als anys 60 per acollir la immigració que va arribar per treballar a les fàbriques. L'alçada de 12 plantes i la manca de manteniment reiterat van repercutir en la degradació de l'estructura creant un problema endèmic que només s'ha pogut resoldre amb l'enderroc. En total hi havia 256 habitatges, repartits en dos edificis. L'any 2000, l'Incasòl va expropiar els pisos i des de llavors que és el propietari de les dues finques.

Fa uns anys, es va explicar que hi havia previst aixecar un edifici de menys alçada en l'espai que quedarà buit dels dos solars i que hi podria haver un equipament a la planta baixa. Uns projectes que ara caldrà veure si es tiren endavant un cop finalitzi l'estudi d'habitatge de la ciutat.
Arxivat a