Vic aixeca el teló dels dos mil anys d'història de la ciutat

La consellera Àngels Ponsa i l'alcaldessa Anna Erra inauguren la primera fase del projecte cultural i turístic de l'Illa de la Pietat Vicpuntzero

La primera fase del projecte turístic Illa de la Pietat de Vic es podrà veure fins al gener
La primera fase del projecte turístic Illa de la Pietat de Vic es podrà veure fins al gener | Josep M. Montaner
18 de desembre del 2020
Actualitzat a les 21:50h
"Com més coneix una cosa, més s'estima". D'aquesta manera, l'alcaldessa de Vic Anna Erra ha inaugurat aquest divendres a la Pietat el projecte cultural Vicpuntzero que té per objectiu donar a conèixer els dos mil anys d'història de la ciutat, des de la vessant més artística i patrimonial.

Es tracta d'una experiència turística que inclou un vídeo mapping en què el visitant té l'oportunitat de descobrir alguns dels moments més importants de la ciutat, des de la seva fundació com a Auso en temps romans fins a l'actualitat. "El projecte vol ensenyar els orígens i vol ser un reclam turístic per saber d'on venim i on anem", ha destacat Erra.

Després de tres anys de treballs arqueològics i museístics, aquest divendres, s'ha inaugurat la primera fase del projecte turístic Illa de la Pietat de Vic, que ja es pot visitar a partir d'aquest diumenge fins al gener. El cost total del projecte, que acabarà el 2023, és de més d'1,8 milions d'euros.

Erra també ha destacat el treball en xarxa que ha implicat diversos agents, com la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona o el Bisbat de Vic. "Aixequem el teló en què mostrem el batec de la ciutat. És un orgull pels vigatans conèixer la història i també mostrar-la a Catalunya i al món", ha conclòs.
 

Ponsa, Erra i García, durant la inauguració del projecte turístic Illa de la Pietat. Foto: Josep M Montaner


L'alcaldessa ha inaugurat el nou espai acompanyada per la consellera de Cultura Àngels Ponsa i el diputat delegat de Cultura Joan Carles Garcia Cañizares. Ponsa ha remarcat que "és un projecte que marca un horitzó molt important i que caminarà molt més lluny". En aquest sentit ha declarat que "posa en valor un patrimoni riquíssim de la ciutat de Vic" i que també n'ha de gaudir "tot el conjunt del país".

Per la seva banda, Garcia Cañizares ha destacat que aquest espai "donarà un nou impuls a la ciutat" i ha reivindicat la cultura com un bé "essencial", ja que ajuda "a viure i conviure".

El projecte, liderat l'Ajuntament de Vic, s'ha finançat amb el suport del fons europeu Feder (700.000 euros), el Pla de Foment de la Generalitat (350.000 euros), la Diputació de Barcelona (120.000 euros) i els 680.000 euros restants amb el fons del consistori. Hi ha treballat l'arquitecte Toni Gironès i la constructora Construccions Aro mentre que la producció museogràfica de l'audiovisual és de Wasabi Produccions.
 
Arxivat a