El Centre de Tecnificació Esportiva de Vic vol esdevenir un referent a Catalunya

La consellera Meritxell Budó presenta la seu territorial de l'Esport i l'Activitat Física de la Generalitat a la capital d'Osona

Erra, Camps, Budó i Figueras, a la nova seu territorial de l'Esport i l'Activitat Física de la Generalitat a Vic.
Erra, Camps, Budó i Figueras, a la nova seu territorial de l'Esport i l'Activitat Física de la Generalitat a Vic. | Josep M. Montaner
18 de desembre del 2020
Actualitzat a les 18:05h
La Generalitat de Catalunya i Vic estan treballant perquè el futur Centre de Tecnificació Esportiva (CTE) de la Catalunya Central faci un pas més endavant i esdevingui un referent al territori. Així ho han explicat aquest divendres en la presentació de la nova seu territorial de l'Esport i de l'Activitat física de la Generalitat a Vic, situada a la plaça Major.

La consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Budó, i l'alcaldessa de Vic, Anna Erra han visitat el nou espai, acompanyades pel secretari general d'Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, i el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Vic, Titi Roca, entre altres autoritats.

L'alcaldessa ha reconegut que malgrat que hi ha la intenció de posar en marxa el CTE al setembre del 2021, el projecte s'ha vist alentit per la Covid i les eleccions del febrer. A més, s'ha fet "un treball intern" amb més ambició i s'ha obert a una visió més àmplia: "Es treballarà amb esportistes d'elit, però també d'amateurs i l'esport en general".
 

Meritxell Budó i Anna Erra. Foto: Josep M. Montaner


Precisament, la consellera Budó ha remarcat que el centre tindrà "totes les potencialitats necessàries d'excel·lència esportiva" i que també ho podrà "apropar als clubs del territori".

El regidor d'Esports de Vic, Titi Roca, ha remarcat que hi haurà "un enfocament més general", i no se centrarà només en algunes tecnificacions. Tot i això, sí que ha concretat amb quines s'especialitzarà el CTE de la Catalunya Central: rocòdrom, triatló, orientació i hípica.

La nova seu d'Esport, a Vic

D'altra banda, Erra ha destacat que amb la presentació de la seu a Vic es marquen dos objectius: l'aposta de Vic per l'esport i la força que dona a la ciutat aquesta descentralització. "Tenim la Generalitat a prop i al costat de casa", ha lloat. En aquest sentit s'ha expressat Budó, remarcant que aquesta representació territorial se suma "a la xarxa desplegada al territori". "Des del govern, volem el món local com un aliat per treballar colze a colze", ha afegit.

Finalment, la consellera també ha destacat la importància de l'esport en plena pandèmia i després d'anunciar les noves restriccions aquest divendres. "L'esport és un servei essencial" ha dit, mentre s'ha mostrat satisfeta perquè "malgrat les mesures que hem de prendre, s'ha pogut preservar l'esport". "Més que mai requerim una població sana", ha conclòs.

Arxivat a