Torelló celebra una nova edició de la Fira TocaFusta amb el doble de parades

El certamen dedicat al joc i les joguines de fusta se celebra aquest cap de setmana

Durant la roda de premsa de presentació de la segona edició del TocaFusta
Durant la roda de premsa de presentació de la segona edició del TocaFusta | Aj. de Torelló
Osona.com
17 de desembre del 2020
Per segon any consecutiu, l'Ajuntament de Torelló organitza la Fira TocaFusta, Fira del Joc i la Joguina de fusta, aquest cap de setmana, 19 i 20 de desembre. Durant dos dies, places del centre del municipi es convertiran en un escenari d'activitats diverses com ara jocs gegants, tallers, ludoteca, espectacles itinerants i una fira de joguines de fusta.

Tal com explica l'Ajuntament, tots els actes es faran amb totes les mesures de seguretat; per això els espais estaran perimetrats i caldrà inscripció prèvia per a participar, en grups de convivència, en les diverses activitats (les inscripcions en aquest enllaç).

Des de l'Ajuntament, el regidor de Cultura, Xevi Lozano, explica que l'Ajuntament no volia renunciar a organitzar "activitats per a la mainada en dates properes a Nadal". Per la seva banda, l'alcalde Marçal Ortuño considera que la fira "és un projecte que té molt recorregut, que suma identitat". Malgrat les circumstàncies adverses d'aquest any, "si volem Torelló actiu, viu i dinàmic, hem d'apostar per aquest model".

Jocs gegants, ludoteca i el doble de parades

Entre les activitats, destaquen els jocs gegants, el taller de construcció d'una joguina de fusta, a la plaça Nova; la ludoteca amb jocs de fusta de la Vall del Ges, el taller de fusteria creativa o l'actuació dels alumnes de l'Escola de Música, a la plaça Vella; els jocs de fusta creatius i participatius dels alumnes de Re-Crea i la demostració de torneria a les places de la Vila i Coll i Dorca; o la campanya solidària de recollida de joguines a la plaça de la Rectoria. A banda, les xarangues itinerants amenitzaran la fira.

A banda de l'aspecte més lúdic i cultural, la fira també ve acompanyada d'algunes accions comercials. Així, la regidora de Promoció Econòmica, Mercè Faja, posa l'accent en el fet que la Fira de la Joguina de Fusta, amb venda i exposició, "duplica el nombre de parades". L'espai, delimitat a la plaça Nova, estarà obert dissabte i diumenge de 10.30 a 13.30 h i de 16 a 19 h.

Com a complement del TocaFusta, el Teatre Cirvianum presenta l'espectacle de titelles per a adults Espejismo de la companyia Espejo Negro, aquest divendres a les 8 del vespre; i al Museu de la Torneria es podran veure, dissabte i diumenge, les funcions del muntatge Torneriejant.

Arxivat a