​El xef del restaurant l'Horta de Tavertet, Premi Revelació de gastronomia

L'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició selecciona cuiners i professionals del sector per l'excel·lència en la seva tasca i aportació a la cuina catalana

Jordi Coromina, xef del restaurant l'Horta de Tavertet, Premi Revelació 2020
Jordi Coromina, xef del restaurant l'Horta de Tavertet, Premi Revelació 2020 | Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició
Osona.com
17 de desembre del 2020
L'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició ha guardonat aquesta setmana Jordi Coromina, xef del restaurant l'Horta de Tavertet amb el Premi Revelació. Aquest dilluns, va rebre el reconeixement de mans de Carme Ruscalleda, la vicepresidenta de l'entitat.

També ha reconegut Albert Adrià, xef del restaurant Tickets de Barcelona, amb el Premi Nacional de Gastronomia. Alfred Romagosa del restaurant Fermí Puig, s'ha endut el Premi Cap de sala, i Javier de las Muelas, cocteler i empresari, ha estat distingit amb el Premi Especial de l'Acadèmia. 

Els premis volen abastar els diferents actors que fan de la gastronomia un dels motors econòmics del país i preservar la cultura gastronòmica catalana. Carles Vilarrubí, president de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) destacava la feina dels premiats per "fer del nostre país un referent en la gastronomia mundial".

També assegurava que els guardons són un "reconeixement a la resiliència" dels professionals de la gastronomia en un any "tan excepcional per a un sector cabdal per a la reactivació econòmica del país".

Els guanyadors d’aquests premis nacionals són el resultat d'un procés de votació secret que els acadèmics fan al llarg de l'any. L'acadèmia selecciona els cuiners, professionals, institucions o col·lectius per l'excel·lència en la seva tasca i per l'aportació a la cuina i a la gastronomia catalanes.