La nova programació presencial de l'Atlàntida de Vic posa un fort accent en la dona i la temàtica social

De gener a març s'han programat 26 espectacles, entre els quals hi ha cinc estrenes

Durant la roda de premsa de presentació de la nova temporada de l'Atlàntida de Vic amb Montse Catllà, Susagna Roura i Ramon Ferrer
Durant la roda de premsa de presentació de la nova temporada de l'Atlàntida de Vic amb Montse Catllà, Susagna Roura i Ramon Ferrer | ACN
Osona.com
17 de desembre del 2020
L'Atlàntida de Vic programat un total de 26 espectacles per al primer trimestre de 2021, la majoria dels quals posen èmfasi en el compromís social i la dona. Entre les propostes hi ha cinc estrenes, com el nou disc del músic Guillem Roma o el projecte osonenc The Box, de la companyia Argila Verde. La directora general de la Fundació Atlàntida, Montse Catllà, subratlla la importància que s'hagi elaborat una programació "presencial", tot i que si les circumstàncies de la Covid-19 ho impedeixen, assegura que el públic tindrà l'alternativa de la nova Sala 4, un espai virtual per exhibir la música i arts escèniques. "En cap cas contemplem la interrupció del servei públic", deixa clar Catllà.

La nova programació de l'Atlàntida de Vic s'ha elaborat de manera més esponjada i, per primer cop, de manera trimestral i no semestral, ja que, segons Catllà, "en un context tan canviant serà més fàcil reorganitzar la programació si fos necessari". Un 40% dels 26 espectacles que s'han programat de gener a març són "arrossegats" de la temporada del 2020. És a dir, són funcions que es van haver d'ajornar per a la Covid-19. D'altra banda, més d'un 30% de les propostes són d'artistes o companyies locals.

A més, la directora general de la Fundació Altàntida destaca que en la programació dels espectacles s'ha volgut posat èmfasi en les propostes "de caràcter alternatiu i compromís social", així com també en els espectacles "fets en nom de dona". En aquest sentit, Catllà diu que hi ha fins a vuit espectacles "en què la dona és tractada temàticament i de manera reivindicativa".

Tota la programació s'ha pensat per fer-la de manera presencial al teatre de l'Atlàntida, però Catllà ha remarcat que, si no fos possible per la Covid-19, es continuarà oferint un servei als espectadors a través de la recent inaugurada Sala 4, que ofereix contingut digital a les llars en cas de necessitat.

26 propostes i 5 estrenes

La nova temporada de l'Atlàntida de Vic arrencarà el 10 de gener amb l'espectacle familiar L'aventura d'avorrir-se, d'Estaquirot Teatre. Dins de l'àmbit familiar, l'Atlàntida també ha programat per al primer trimestre de 2021 altres propostes com Universari, de Marcel Gros, i Soc feliç, de Dàmaris Gelabert .

Pel que fa a la temàtica de reivindicació social, destaca la proposta Encara hi ha algú al bosc, de Joan Arqué i Maria Ricart, mentre que en la vessant de la dona, s'han programat funcions com La guerra no té rostre de dona o Converses amb el meu úter i altres interlocutors.

Quant a les cinc estrenes, l'Atlàntida ha programat la presentació en primícia del nou disc de Guillem Roma, Kiribati (27 de març); la nova proposta de la companyia Argila Verde, The Box (11 de febrer); la proposta de l'orquestra de Cambra de Vic i Osona en Dansa, Un carnaval bestial; Després del silenci, de l'Orfeó Vigatà; així com també l'estrena a Catalunya de l'espectacle Elektra.25, de la companyia andalusa Atalaya Teatro.

El cap de programació de l'Atlàntida de Vic, Ramon Ferrer, també destaca altres propostes com la nova gira de teatres del grup musical Buhos (26 de febrer) o la presentació del nou disc de Clara Peya, Perifèria (19 de març). A més, també passaran per l'Atlàntida propostes de gran format com El Trencanous, del Ballet de Barcelona, o el concert del pianista Grigori Sokolov.

Arxivat a