​L'hospital de campanya de Vic, guardonat internacionalment

El Pavelló Vic Salut és reconegut com una de les millors iniciatives hospitalàries per la Federació Internacional d'Hospitals

El Pavelló Vic Salut quan estava a punt per rebre els primers pacients
El Pavelló Vic Salut quan estava a punt per rebre els primers pacients | Adrià Costa
Osona.com
16 de desembre del 2020
L'hospital de campanya de Vic, el pavelló Vic Salut, ha estat guardonat per Federació Internacional d'Hospitals (IHF) per l'agilitat i la capacitat de transformació i de resposta que va demostrar durant la primera onada de la pandèmia de la Covid-19.

El projecte liderat per l'Ajuntament de Vic i el Consorci Hospitalari de Vic (CHV) ha estat reconegut entre les 100 millors iniciatives hospitalàries del món. La federació ha valorat l'agilitat i la capacitat de resposta d'hospitals de 28 països que van implantar ràpidament nous models d'atenció per assistir a tota la ciutadania.

El guardó "Beyond the call of duty for COVID-19" posa el focus en el projecte del Pavelló Vic Salut, que en pocs dies va aconseguir convertir-se en una extensió de l'hospital de Vic per atendre totes les persones d'Osona que ho necessitessin.

El comitè ha ressaltat "la diversitat i l'agilitat de la indústria hospitalària per donar resposta a una pandèmia que va obligar els hospitals a desenvolupar, implementar i adoptar nous models i noves formes de treballar, molts dels quals han accelerat una transformació positiva en la prestació dels serveis assistencials". El director executiu de l'IHF, Ronald Lavater, ha volgut premiar el que considera "un treball excel·lent en la resposta a la pandèmia que està transformant el futur de l'atenció mèdica".

La iniciativa, liderada per l'Ajuntament de Vic, va rebre l'assessorament de Metges Sense Fronteres i la col·laboració dels diferents proveïdors de salut de Vic (ICS, EBA Vic Sud), així com també de moltes empreses i institucions de la comarca.
Arxivat a