Centelles

Centelles celebra una Fira de la Tòfona molt virtual

La 13a edició va estar marcada per pocs actes presencials i només públic del municipi

per Toni Carrasco , 16 de desembre de 2020 a les 10:55 |
Fira de la Tòfona de Centelles, aquest cap de setmana | Toni Carrasco
La 13a Fira de la Tòfona de Centelles passarà a la història per ser una edició marcada pel confinament municipal a causa de la pandèmia de la Covid. El certamen, amb totes les precaucions necessàries, només va reunir tres paradetes a la plaça Major i va organitzar el taller de "Perdre la por a cuinar amb tòfona" que es va portar a terme al Casal i amb tan sols 25 assistents. Aquest record també quedarà per sempre a les xarxes socials i al canal YouTube de l'ajuntament que ho va retransmetre en directe.

Virtualment, també es va poder gaudir dels plats elaborats pel col·lectiu de cuiners Osona Cuina. I el concurs de gossos com a tal es va suspendre i en el seu lloc es va oferir una exhibició de gossos tofonaires amb l'Àngel Vivet, un veterà expert.

 

Fira de la Tòfona de Centelles, aquest cap de setmana Foto: Toni Carrasco


La Fira de la Tòfona també va ser més local que mai. Els centellencs van gaudir sense aglomeracions passejant per a plaça Major i amb les degustacions als bars i restaurants del poble que utilitzaven com a ingredient principal aquest diamant negre de la cuina.


El taller de cuina del dissabte a la tarda va anar a càrrec del xef i professor de l'Escola d'Hostaleria d'Osona, el centellenc Cesc Molera i de l'estudiosa d'aquest preuat fong, Fina Vila. El fotoperiodista centellenc Toni Carrasco va fer de moderador.

Altres notícies que et poden interessar
 


 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació