Centelles celebra una Fira de la Tòfona molt virtual

La 13a edició va estar marcada per pocs actes presencials i només públic del municipi

Fira de la Tòfona de Centelles, aquest cap de setmana
Fira de la Tòfona de Centelles, aquest cap de setmana | Toni Carrasco
Toni Carrasco
16 de desembre del 2020
La 13a Fira de la Tòfona de Centelles passarà a la història per ser una edició marcada pel confinament municipal a causa de la pandèmia de la Covid. El certamen, amb totes les precaucions necessàries, només va reunir tres paradetes a la plaça Major i va organitzar el taller de "Perdre la por a cuinar amb tòfona" que es va portar a terme al Casal i amb tan sols 25 assistents. Aquest record també quedarà per sempre a les xarxes socials i al canal YouTube de l'ajuntament que ho va retransmetre en directe.

Virtualment, també es va poder gaudir dels plats elaborats pel col·lectiu de cuiners Osona Cuina. I el concurs de gossos com a tal es va suspendre i en el seu lloc es va oferir una exhibició de gossos tofonaires amb l'Àngel Vivet, un veterà expert.
 

Fira de la Tòfona de Centelles, aquest cap de setmana Foto: Toni Carrasco


La Fira de la Tòfona també va ser més local que mai. Els centellencs van gaudir sense aglomeracions passejant per a plaça Major i amb les degustacions als bars i restaurants del poble que utilitzaven com a ingredient principal aquest diamant negre de la cuina.

El taller de cuina del dissabte a la tarda va anar a càrrec del xef i professor de l'Escola d'Hostaleria d'Osona, el centellenc Cesc Molera i de l'estudiosa d'aquest preuat fong, Fina Vila. El fotoperiodista centellenc Toni Carrasco va fer de moderador.

Arxivat a